Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Dit voorjaar draaide Okidoo met veel succes een pilotgroep. </p>

Dit voorjaar draaide Okidoo met veel succes een pilotgroep.

(Foto: Willemien Timmers)

Veel animo tweede groep Okidoo

Okidoo staat voor Oegstgeester Kids op Ontdekking. Doel is om kinderen in Oegstgeest gelijke kansen te geven. Kinderen voor wie dat thuis minder vanzelfsprekend is, maken bij Okidoo kennis met natuur, cultuur, musea, sport en spel. 

Dit voorjaar draaide Okidoo met veel succes een pilotgroep. Reden om door te gaan met dit initiatief. De kinderen die meedoen worden voorgedragen door de scholen en zitten in de bovenbouw van de basisschool (groep 5 tot en met 8). De groep die op maandag 27 september startte, bestaat maar liefst uit vijftien kinderen. Daarnaast heeft men ook kinderen op de wachtlijst moeten zetten. “We overwegen nog wanneer we een tweede groep kunnen starten. Het is duidelijk dat hier behoefte aan is in Oegstgeest.”

Programma

Ook dit keer heeft de organisatie weer een mooi programma gemaakt, dat wordt ingevuld met medewerking van tal van mensen en organisaties. Zo komt er een timmerworkshop en een kookworkshop, bezoeken de kinderen een alpaca-boerderij en het Archeon. Dit keer verzorgt hockeyclub LOHC een clinic en ook krijgen de kinderen schilderles. 

“We zijn blij dat iedereen zo positief is over ons initiatief,” aldus twee van de initiatiefnemers Marja Kraakman en Rianne Meester. “We werken nu aan professionalisering en gaan een stichting oprichten. De gemeente heeft nu voor de tweede keer een subsidie toegekend onder de noemer van burgerinitiatief, maar om dit werk ook in de toekomst goed in te vullen gaan we samenwerken met een professionele organisatie. Natuurlijk blijven wij dan wel betrokken.”

Vrijwilligers nodig

Okidoo draait volledig op vrijwilligers en zal die in de toekomst ook hard nodig hebben. “We zoeken nog mensen die mee willen doen: vrijwilligers die (bij toerbeurt) mee willen helpen bij het voorbereiden en begeleiden van de wekelijkse bijeenkomsten. Vragen hierover? Mail Okidoo.oegstgeest@gmail.com.

Meer berichten