Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Olav en Silvana Peters op de laatse openingsdag. | Foto Willemien Timmers</p>

Olav en Silvana Peters op de laatse openingsdag. | Foto Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

Het Wijnhuis aan de De Kempenaerstraat verdwijnt uit het straatbeeld

De eigenaren van Het Wijnhuis aan de Kempenaerstraat, Olav en Silvana Peters, hebben besloten om hun bedrijf te beëindigen. Op zaterdag 18 september vond de laatste officiële verkoopdag plaats en per 1 oktober is de bedrijfsbeëindiging. Bijna dertig jaar een drankenhandel runnen vraagt om een interview.

Door Wim van Tuijl

Generaties Oegstgeestenaren weten niet beter dat De Kempenaerstraat 39 bekend staat als een drankenhandel. “Klopt”, bevestigt Olav. “Wij hebben in 1992 de zaak overgenomen van mevrouw Paddenburg. Zij zette daar de wijnhandel voort van haar vader. Vanaf 1923 begon de familie Elshof daar een zaak in wijnen en gedestilleerde drank. Ik werkte al vijftien jaar in de drankenhandel en had ambitie om zelf een zaak te gaan runnen”, brengt Olav naar voren. Een goede stap, want hij zegt terug te kijken op een fantastische periode.
Het echtpaar kreeg onlangs een goed bod voor de winkel. Reden om zich hierover te beraden. “Ik ben nu 62 en heb, samen met Silvana besloten de stap te zetten om erop in te gaan”, geeft hij als reden om te stoppen met de winkel.

Breed assortiment en persoonlijk advies

Vanwege de concurrentie van supermarkten en grote drankenketens rijst de vraag hoe het lukte als kleinere zaak het hoofd boven water te houden. Olav: “Wij hebben diepgang in assortiment. Dit houdt in veel bijzondere wijnen uit meerdere landen. Mijn grote vakkennis over wijnen en ook gedestilleerd kon ik delen met klanten. Ik gaf advies welke wijn bij een gepland diner het beste kon worden geschonken. Dit maakt het onderscheid met de grote zaken. Het leidde tot een omvangrijke vaste klantenkring; een belangrijke pijler in het voortbestaan van de zaak. Het persoonlijke contact werd zeer gewaardeerd”, concludeert Olav.

Hij vertelt erbij dat hij ook aan huis bezorgde. “Ik kijk met een goed gevoel terug op al die persoonlijke contacten.”

Nieuwe levensfase aangebroken

Na het aannemen van het bod van de investeerder breken voor Olav en Silvana nieuwe tijden aan. “Onze drie kinderen en dus ook de negen kleinkinderen wonen allen in Alphen aan de Rijn. Wij hebben daar woonruimte gekocht en kunnen ze nu elk gewenst moment zien. Wij zijn echte familiemensen. Die gemoedelijke familiaire sfeer waar wij zo van genieten, troffen wij ook aan bij korfbalvereniging Fiks. Vandaar dat wij daar steeds sponsor waren,” geeft Olav aan.
Grote reizen staan niet in de eerste plaats op het programma. “Wij gaan genieten van wandel- en fietstochten en verder houd ik van vissen,”aldus Olav. Silvana: “Ik ben een puzzelaar; ook legpuzzels zet ik graag in elkaar. Daarnaast vind ik kleding maken een leuke bezigheid”.
Nu is het werkzame leven achter de rug. “Nogmaals, we kijken terug op een mooie periode, maar kijken uit naar een nieuw leven”, zeggen beide Wijnhuis-eigenaren in koor.

Olav en Silvana: Proost op jullie nieuwe toekomst.


Meer berichten