Fiks zet verdedigend druk. | Foto Wim van Tuijl
Fiks zet verdedigend druk. | Foto Wim van Tuijl Foto: Wim van Tuijl

Fiks snel klaar met Swift

Sport

Fiks heeft in Middelburg een overtuigende 14-24 zege geboekt op het nog puntloze Swift. Daarmee is nadrukkelijk afstand genomen van zowel genoemde vereniging en Sporting Delta. Volop tevreden keerden spelers en supporters met de bus huiswaarts.

Nee, van een spannende wedstrijd is geen moment sprake geweest. Het klassenverschil tussen beide teams was te groot. “Ik wil scherpte zien vanaf het allereerste begin”, gaf trainer Aad Rijthoven zijn team mee. Het was geen boodschap aan dovemansoren. Fiks speelde met zelfvertrouwen en verdedigde zeer scherp. De Middelburgse formatie ging door het goede verdedigen geforceerd schotpogingen ondernemen, die letterlijk het doel veelal misten.

Daarnaast was Fiks aanvallend productief en al na een kwartier leek het verschil gemaakt. Na rake inzetten van Roy Vreeken, Michelle Rozenbroek, Kevin Vreeken, Dominic van Welzen, Lianne Anholts en Ilse Hazekamp leidde Fiks al met 1-6.

“Mijn team heeft weleens de moeite zich optimaal op te laden voor wedstrijden tegen minder gekwalificeerde tegenstanders. Die instelling wil ik eruit hebben en dat is nu duidelijk gelukt”, sprak een tevreden Aad Rijthoven na afloop. Die verbetering werd nadrukkelijk bewezen in de voortgang van deze wedstrijd. Fiks behield de suprematie en praktiseerde deze in een 5-15 ruststand, waarmee de ontmoeting min of meer vroegtijdig was beslist.

‘Het klassenverschil was te groot’

Na een korte fase van onmachtig aanvalsspel van Swift in de tweede helft, trok Fiks het scorende initiatief weer naar zich toe. Rond de 42e minuut was de voorsprong uitgebreid naar 6-20; tot ontluistering van tegenstander en thuispubliek. “Met deze stand ben ik spelers gaan wisselen en nam mijn team wat gas terug”, verklaarde Aad de tegentreffers die volgden. Ze vormden met genoemde grote voorsprong geen enkele dreiging voor de ophanden zijde zege. Jarolien Flinkert, Hilde Warmerdam en Youp Coli maakten in het verloop van de tweede helft hun opwachting.

Geen moment trad er echte verslapping op en bleef Fiks de wedstrijd dirigeren. De 14-24 uitslag was ronduit verdiend. “Nogmaals, complimenten voor mijn team. Nuttige punten; zeker met de wedstrijd komende zaterdag in Driebergen tegen één van de titelkandidaten, Dalto, in het vooruitzicht. Deze vereniging speelt in de zaal op het allerhoogste niveau. Een grote uitdaging voor ons om daartegen te spelen”, besloot de trainer.

Scores in deze galavoorstelling: Dominic van Welzen topscorer met zeven inzetten. Ilse Hazekamp en Roy Vreeken (beiden 3), Michelle Rozenbroek, Lianne Anholts, Kevin Vreeken, Jan Anholts en Melissa Heijne (ieder 2) en Youp Coli scoorden eveneens.