Logo oegstgeestercourant.nl
<p>&nbsp;Ivonne Janka en Sietske Steenbergen voor de pop-up-winkel van Oegstgeest Ontmoet. | Foto Willemien Timmers</p>

 Ivonne Janka en Sietske Steenbergen voor de pop-up-winkel van Oegstgeest Ontmoet. | Foto Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

Gezelligheid bij Oegstgeest Ontmoet: Van 4 tot en met 10 oktober

De feestelijke ‘Oegstgeest Ontmoet’-week, dit jaar van 4 tot en met 10 oktober, komt steeds dichterbij. Ivonne Janka en Sietske Steenbergen hebben hard gewerkt om in de landelijke ‘Week van de eenzaamheid’ een prachtig Oegstgeester programma neer te zetten dat iedereen aanspreekt.

Door Willemien Timmers

Inmiddels liggen ook de vrolijke, blauwe programmaboekjes op allerlei plaatsen in het dorp, en hangen er overal posters voor de ramen. Bestaande netwerken van organisaties in Oegstgeest laten zien wat ze in huis hebben, en allerlei verenigingen zetten hun deuren open om in deze speciale week iedereen welkom te heten die graag eens op een andere manier mensen wil ontmoeten en nieuwe activiteiten wil ondernemen.

Veel mensen zijn vaker alleen thuis dan ze zouden willen. En daar kunnen allerlei redenen voor zijn: een verhuizing, een scheiding, het wegvallen van een partner of afnemende gezondheid. “Op het onderwerp rust nog steeds een taboe, zeker bij jongere mensen. In de week van ‘Oegstgeest Ontmoet’ willen we iedereen de mogelijkheid bieden anderen te ontmoeten bij een laagdrempelige activiteit die bij hen past”, vertelt Ivonne.

“We hopen dat de nieuwe ontmoetingen in deze week leiden tot duurzame contacten”, vult Sietske haar aan. “Naast gezellige activiteiten zijn er overigens ook wat serieuzere programmaonderdelen die echt over eenzaamheid gaan. Zoals de workshops ‘Eenzaamheid bij mantelzorgers’ en ‘Creatief Leven’.”

‘Ga op stap!’

Het leuke van het programma is dat Oegstgeestenaren zeer laagdrempelig alleen of samen met de buurvrouw allerlei leuke dingen kunnen ondernemen. Denk aan samen biljarten, boksen, jeu de boulen of wandelen. Maar ook kan er op veel plaatsen even een ‘bakkie’ worden gedaan en een goed gesprek gevoerd. Ook is er een muzikale bingo als beroemde zingende gasten Marco de Hollander en Ronnie Tober.

“Ga met je buurman of vriendin die er weinig op uit gaat op stap!” moedigt Ivonne Janka aan. “Voor iedereen is er wel een leuk programmaonderdeel te vinden.”

Pop-up winkel

“En wil je weten wat er allemaal te doen is? Kom dan langs in onze pop-up winkel in winkelcentrum Lange Voort (de oude Jamin naast de Jumbo)”, besluit Sietske enthousiast. “Daar is alle informatie te vinden en schenken wij bovendien een kopje koffie in voor alle bezoekers.” Tijdens de ‘Oegstgeest Ontmoet’-week is de winkel maandag tot en met vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Kringloopwinkel SOEK zal voor de gezellige aankleding van het pand zorgen en winkelcentrum Lange Voort stelt de winkel beschikbaar.

‘Oegstgeest ontmoet’ wordt georganiseerd door het netwerk ‘Samen tegen eenzaamheid Oegstgeest’ waarbij meer dan vijftig organisaties (ook bedrijven en verenigingen) zijn aangesloten.
Meer informatie of hulp nodig bij het aanmelden voor een activiteit: vrijwilligersmakelaar Ivonne Janka (vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl / 06 321 49 647) of sociaal makelaar Sietske Steenbergen (steenbergen@oegstgeest.nl / 06 83079884)

Meer berichten