Logo oegstgeestercourant.nl
<p>De bewoners van Klein Curium aan de Rhijngeesterstraatweg tonen de schoonheid van hun monument aan bezoekers. | Foto Willemien Timmers</p>

De bewoners van Klein Curium aan de Rhijngeesterstraatweg tonen de schoonheid van hun monument aan bezoekers. | Foto Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

Mijn monument is jouw monument

Heel Oegstgeest genoot afgelopen zaterdag en zondag van het open Monumenten en Osger Weekend. Het was prachtig weer, dus Oegstgeest was op zijn mooist.

Aan de aantallen enthousiaste bezoekers die al ruim voor openingstijd bij de monumenten aanwezig waren, was te merken dat iedereen na een jaar van thuisblijven echt weer toe was aan een mooi weekend vol interessante verhalen. 

Het thema van dit weekend was ‘Mijn monument is jouw monument’. Mooi dus dat veel bijzondere gebouwen en huizen hun deuren openden voor bezoekers.

In de Pauluskerk bijvoorbeeld reageerden bezoekers tijdens de rondleidingen verrast op de schoonheid en symboliek van de ramen die de zendingsreizen in de oudheid en in de vorige eeuw uitbeelden. De bewoners van Klein Curium (foto) namen zaterdag alle tijd om de schoonheid van hun monument ook aan de bezoekers te tonen. Ook de kinderen van beide gezinnen werden enthousiast bij Open Monumentendag betrokken. Het naastgelegen Duinzigt gaf elk uur een ‘uitverkochte’ rondleiding.
Bij het gemeentehuis en Kasteel Oud-Poelgeest was het ook druk. In kleine groepen werden daar veel rondleidingen gegeven. Bij Oud-Poelgeest was voor deze gelegenheid het kapelletje geopend.

Van de verschillende wandel- en fietstochten werd veelvuldig gebruikgemaakt.

Meer berichten