Logo oegstgeestercourant.nl
<p>&nbsp;Wethouder Nieuwenhuis (midden) was zaterdag op werkbezoek bij de vaccinatie-bus. | </p>

 Wethouder Nieuwenhuis (midden) was zaterdag op werkbezoek bij de vaccinatie-bus. |

(Foto: Willemien Timmers)

Prikbus elke zaterdag op Lijtweg-parkeerterrein

vaccineren n Vanaf zaterdag 4 september staat de GGD Hollands Midden met een prikbus op de parkeerplaats bij de Lijtweg. Inwoners die nog niet zijn gevaccineerd tegen het corona-virus kunnen hier – zonder afspraak - een prik halen met het Pfizer-vaccin. De prikbus staat er de komende weken elke zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Michiel Rap (coördinator vaccinatie GGD) en Pieter Haasbeek (manager coronabestrijding bij RDOG HM) heetten de Oegstgeester wethouder Jan Nieuwenhuis van harte welkom toen hij afgelopen zaterdag de mobiele priklocatie bezocht. “In de regio Hollands Midden staan wij met vijf bussen iedere dag op een andere plek. In totaal op dertig locaties,” vertelde Rap.

De Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden (RDOG HM), waaraan de verschillende gemeenten financieel bijdragen, zorgt dat alles op rolletjes loopt. In de bus kunnen 240 personen per dag gevaccineerd worden.

“Een zeer hoog percentage van de Oegstgeestenaren is al gevaccineerd”, liet Haasbeek weten. Van de 45-plussers heeft negentig procent zijn vaccinaties al gehad. Van categorie daaronder, vanaf achttien jaar, is 78 procent gevaccineerd. Deze cijfers liggen hier, in verhouding met de rest van Nederland, hoog. Toch proberen we met deze prikbus het vaccinatiepercentage nog wat op te hogen. Al is het maar met drie procent. Wellicht dat we hierna nog op pad gaan om specifieke doelgroepen te benaderen en maatwerk te leveren.”

Wie langskomt, moet een ID-bewijs en mondkapje meenemen. Wie voor de eerste prik komt, krijgt meteen een datum voor de tweede prik ingepland. 

Ook het gele vaccinatieboekje kan worden meegenomen. Dit boekje is eventueel voor ruim acht euro te verkrijgen bij de Rijnlandse Boekhandel.

In de bus is ook een corona-arts aanwezig die graag alle eventuele vragen beantwoordt.

Mocht er een oproep komen om een derde prik te halen, dan zullen deze vaccinaties niet via de mobiele bussen worden gegeven, maar op de grotere locaties, die eerder dit jaar ook in gebruik waren.

www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona

n Zonder afspraak het Pfizer-vaccin halen

Meer berichten