Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Vijf van de tien lopers van Arq Centrum &rsquo;45: v.l.n.r.: Pieter Rietdijk, Floortje Aschermann, Anne Lavooij, Willem Hoek en Astrid Vinkenvleugel.</p>

Vijf van de tien lopers van Arq Centrum ’45: v.l.n.r.: Pieter Rietdijk, Floortje Aschermann, Anne Lavooij, Willem Hoek en Astrid Vinkenvleugel.

(Foto: )

Medewerkers Arq Centrum ’45 Oegstgeest lopen mee met Nacht van de Vluchteling

Dit jaar organiseert Stichting Vluchteling de sponsorloop ‘Nacht van de Vluchteling’ voor de twaalfde keer. Dit keer in het weekend van zaterdag 11 op zondag 12 september. In zes steden wordt er door vierhonderd deelnemers per stad veertig kilometer gewandeld. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen waar ook ter wereld.

Ook de medewerkers van Arq Centrum ‘45 willen daar een bijdrage aan leveren. Sinds 1973 is Centrum ’45 gevestigd aan de Rijnzichtweg in Oegstgeest. In 2019 is de naam veranderd van Stichting Centrum ’45 naar Arq Centrum ’45. ‘Arq’ is de overkoepelende naam voor een groep van organisaties die zich bezighoudt met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen in het specialisme psychotrauma.

Binnen de kliniek in Oegstgeest worden onder andere getraumatiseerde vluchtelingen en asielzoekers behandeld. Dagelijks ondervinden de behandelaars aan welke gevaren en allerlei vormen van geweld de vluchtelingen hebben blootgestaan. Voor velen is de huidige situatie schrijnend en de toekomst nog zeer onzeker. Dit neemt niet weg dat door voortschrijdende behandelmethodieken men steeds beter in staat is deze specifieke doelgroep te kunnen behandelen en meer inzicht krijgen in hun trauma en de klachten die daarbij horen.

“Het werken met vluchtelingen heeft ons mede geïnspireerd om mee te doen aan de sponsorloop Nacht van de Vluchteling. Onder de naam “Centrumspitsen” lopen wij met een groep van tien collega’s de veertig kilometer in Haarlem. Het lopen van veertig kilometer vanaf elf uur ’s avonds zal niet altijd even makkelijk zijn, maar voor ons belangrijk genoeg om aandacht te vragen en geld op te halen voor deze kwetsbare groep mensen”, laten de Oegstgeester deelnemers weten.

Wie ook zijn steentje wil bijdragen kan doneren via: www.nachtvandevluchteling.nl/team/de-centrumspitsen

Meer berichten