Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Mondgeblazen glasobjecten van oud glas. | </p>

Mondgeblazen glasobjecten van oud glas. |

(Foto: Hans Twilt)

Gereclycled glas in de Wereldwinkel

De Wereldwinkel aan de Ommevoort heeft niet alleen fairtrade, maar ook recyclede (duurzaam geproduceerde) artikelen; doosjes die uit PET (frisdrank) flessen worden gemaakt, autootjes en tuinstekers uit oud ijzermateriaal en armbandjes van oude teenslippers. Zo heeft de winkel ook glazen producten van honderd procent gerecycled helder glas uit Zimbabwe.

Deze mondgeblazen glasobjecten zijn gemaakt van oud glas, zoals jampotjes, wijnflessen, limonadeflessen, dat verzameld wordt door de lokale bevolking die een vergoeding krijgt. Op deze manier is er ook aandacht voor bewustwording rondom het milieu.

“De coronacrisis raakt iedereen, ook de producenten van onze artikelen uit de ontwikkelingslanden”, vertelt een vertegenwoordiger van de Oegstgeester Wereldwinkel. “Het toerisme is gestopt, de productie en verkoop van producten zijn stil komen te liggen, er is geen sociaal vangnet, medewerkers van de projecten zitten noodgedwongen thuis, omdat ze niet mogen reizen. Voor hen is inkomen nodig om hun gezinnen te kunnen onderhouden.”

Door donaties van onder andere Nederland kunnen zij nu hun zelfstandige onderneming weer opstarten en hun werknemers in de eerste levensbehoeften te kunnen voorzien. “Door het kopen van een fairtrade-product draagt u bij aan de vooruitgang van mensen die het minder hebben getroffen dan wij.”

De openingstijden van Wereldwinkel Oegstgeest zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wereldwinkel Oegstgeest, Lange Voort 2j • Telefoon 071-523 7600 • www.wereldwinkeloegstgeest.nl

Meer berichten