Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Vleermuizen spotten op een mooie zomeravond bij Oud-Poelgeest

Zaterdagavond 4 september kunnen geïnteresseerden met een gids van het MEC Oegstgeest meewandelen op zoek naar vleermuizen. Deze bijzondere nachtdieren kunnen dankzij hun sonar in het donker motten en muggen vangen zonder ergens tegenaan te vliegen. Met behulp van een batdetector kan men ze horen.

Om 19.45 uur worden bezoekers ontvangen met koffie en thee in het MEC-gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de ijsclub). Eerst is er een inleiding over vleermuizen aan de hand van een presentatie. Rond 20.30 uur, als het donker begint te worden, wandelen de deelnemers en de gidsen door landgoed Oud-Poelgeest en het Leidse Hout om de vleermuizen te zien en te horen. Rond 21.30 uur wordt afgesloten.

Aanmelden is in verband met de coronamaatregelen helaas nog noodzakelijk. “Wij kunnen in het MEC-gebouw vijftien personen ontvangen. Een huishouden telt als één, inclusief kinderen.” 

Opgeven kan per email: info@mecoegstgeest.nl. 

Op de website www.mecoegstgeest.nl is het coronaprotocol te vinden.

Dit is de laatste wandeling op zaterdag. Vanaf oktober organiseert het MEC de wandeling weer op zondagmorgen van 10.00u tot 12.00u. De volgende wandeling is op zondag 10 oktober. 

Meer berichten