Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Ook in Oegstgeest zijn op verschillende plekken campagneposters geplaatst.&nbsp;</p>

Ook in Oegstgeest zijn op verschillende plekken campagneposters geplaatst. 

(Foto: Corrie van der Laan)

Automobilisten opgelet, de scholen zijn weer begonnen!

Het nieuwe schooljaar is op maandag 30 augustus weer van start gegaan en daarmee ook de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ om automobilisten aan te sporen nog beter op te letten nu kinderen en jongeren weer in grote getalen de weg op gaan en deelnemen aan het verkeer. 

De drukte in de spits neemt weer flink toe met veel onervaren fietsers. Vooral in de drie maanden na de zomervakantie raken meer kinderen betrokken bij een verkeersongeval. Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. Daarom voeren de gemeente, de regio Holland Rijnland, het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland en Veilig Verkeer Nederland (VVN) samen met politie en scholen al jaren de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Daarmee worden automobilisten opgeroepen om in augustus en september extra op te letten voor scholieren. Bied ze de gelegenheid om te wennen aan hun (nieuwe) schoolroute. Bijvoorbeeld door de snelheid voor ze aan te passen en door schoolzones te mijden. Zo kunnen zij veiliger naar school. 

Als geheugensteuntje zijn momenteel in het straatbeeld door heel Nederland spandoeken en posters te zien met de tekst ‘Onze scholen zijn weer begonnen’. De campagne loopt tot en met 10 september.

Meer berichten