Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Burgemeester Emile Jaensch. |</p>

Burgemeester Emile Jaensch. |

(Foto: Buro JP)

Burgemeester Emile Jaensch ambieert tweede termijn in Oegstgeest

Op 15 februari 2016 werd Emile Jaensch beëdigd als burgemeester van Oegstgeest. Aangezien iedere burgemeester in Nederland wordt benoemd voor een periode van zes jaar, moest Jaensch de afgelopen maanden nadenken of hij zich opnieuw beschikbaar zou stellen. Gisteren liet hij aan de Oegstgeester Courant weten ambitie te hebben voor een tweede termijn.

“Iedere dag zet ik mij met enorm veel plezier in voor Oegstgeest. Het is nog steeds een voorrecht om het burgemeestersambt te mogen bekleden in deze fraaie gemeente”, geeft Jaensch aan. “Graag wil ik nog langer de inwoners, bedrijven en deze organisatie dienen.”

Jaensch, die vorige week 53 is geworden, heeft er vertrouwen in dat hij van waarde kan zijn. “Ik vind het fijn dat ik de afgelopen jaren voor de gemeenschap verschil heb kunnen maken. Ook tijdens de afgelopen coronaperiode heb ik bij mijn wandelingen door het dorp en via de sociale media, zo goed mogelijk geprobeerd contacten aan te gaan en te onderhouden.”

Jaensch heeft aan de commissaris van de Koning, Oegstgeestenaar Jaap Smit, laten weten ambitie voor een tweede termijn te hebben. De gemeenteraad heeft bij zijn herbenoeming de belangrijkste stem, en neemt dit najaar hierover het besluit. Als de raad instemt, gaat de voordracht via de commissaris naar de minister. Als Jaensch wordt herbenoemd, gaat zijn tweede termijn in op 15 februari 2022.

Emile Jaensch was eerder bestuurder en stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Oud Zuid en ruim acht jaar Dagelijks Bestuurder van het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost.

Meer berichten