Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: MvR

Katwijk weer even Kunstkolonie

Zeventien professionele kunstenaars zijn van zaterdag 28 augustus tot 4 september weer in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in de buitenlucht aan het werk. Deze jaarlijkse gebeurtenis is i.v.m. Covid dit jaar op een later tijdstip georganiseerd.

Zeventien kunstenaars zijn uitgenodigd, dit jaar vooral Nederlanders en in Nederland woonachtige buitenlanders. Een aantal namen is welbekend zoals Anna Pavlova, Joost Doornik, Marcel Duran, Peter Smit, Natalia Dik en Jacob Kerssemakers. Zij kwamen al vaker. Minder veelvuldig kwamen Bert Welmers, Sonja Brussen, Anne Jitske Salverda en Irma Braat. Nieuwe deelnemers zijn Marijke van Oostrum, Kees Putman, Raymond Huisman, Joeri Lefévre, Pepijn van den Wall Bake en Peter de Rijcke. Als enige buitenlander komt de Duitse Sibylle Bross.

Tentoonstelling
De tentoonstelling is vanaf zaterdag 4 september open voor het publiek. Ook na de versoepelingen i.v.m. Covid blijft de 1,5 meter afstand gelden in het DUNAatelier. De tentoonstelling loopt t/m 31 oktober. Gedurende de maand september vanaf donderdag t/m zondag van 14 tot 17 uur. In oktober is het kunstpaviljoen geopend van vrijdag t/m zondag van 14 tot 17 uur. Het DUNAatelier bevindt zich op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31 ter hoogte van de Vuurbaak. Daar tegenover, naast de viskraam, leidt een weg omlaag naar het plein waar u (betaald) kunt parkeren.

Zie ook: www.schilderenaanzee.nl.

Meer berichten