Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

Werkzaamheden Warmonderhekbrug starten bijna

Na de afronding van fase 1 (Herenweg tussen de Bloemistendam en de Wasbeeklaan), start de gemeente Teylingen eind augustus met fase 2, het vervangen van de Warmonderhekbrug. 

De Warmonderhekbrug ligt aan het eind van de Warmondse Oranje Nassaulaan en is de verbinding over het Poelmeer naar Oegstgeest. De vervanging heeft grote gevolgen voor het verkeer in- en uit Warmond. De uitvoering duurt van september 2021 tot en met voorjaar 2022.

Bij het slopen en opnieuw bouwen van de brug komt veel voorbereidend werk kijken. Zo lopen er verschillende kabels en leidingen onder de brug door die men tijdelijk verlegt en later terugplaatst. Om het werk goed en veilig te kunnen doen, wordt de Oranje Nassaulaan bij de Warmonderhekbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. Er worden omleidingsroutes ingesteld en voor langzaam verkeer komt een alternatieve route vlakbij de ‘oude’ brug.

Om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te behouden, is de uitvoering in vier delen opgeknipt. 

Deel 1: Bouw tijdelijke brug voor kabels en leidingen (30 augustus t/m 3 september). Onder de brug lopen veel belangrijke kabels en leidingen die tijdelijk moeten worden verlegd buiten het werkterrein van de brug. Hiervoor wordt een tijdelijke brug over het water aan de oostzijde van de Warmonderhekbrug gemaakt. Deze tijdelijke brug ligt net zo hoog als de bestaande brug dus de doorvaarthoogte blijft gelijk. De tijdelijke kabels- en leidingenbrug wordt vanaf het water aangelegd. De vaarweg onder de brug van en naar het Poelmeer is hierdoor gestremd van maandag 30 augustus 6.00 uur tot en met (zoals nu gepland) vrijdag 3 september. Daarna is de doorvaart weer beschikbaar tot de sloop van de brug, gepland in de tweede helft van oktober. 

Deel 2: Voorbereidende werkzaamheden kabels en leidingen (6 september t/m 19 september). Autoverkeer naar Warmond (Oranje Nassaulaan) niet mogelijk vanuit Oegstgeest (Abtspoelweg / N444). Van maandag 6 september tot en met zondag 19 september is er een gedeeltelijke afsluiting en omleiding vanwege de werkzaamheden voor het verleggen van de kabels en leidingen. 

Deel 3: Aansluiten tijdelijke kabels en leidingen (20 september tot 18 oktober). Brug geheel afgesloten - geen autoverkeer mogelijk van Warmond naar Oegstgeest en van Oegstgeest naar Warmond. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen er nog wel door.

Deel 4: Sloop Warmonderhekbrug en bouw nieuwe brug (18 oktober tot voorjaar 2022)

Meer berichten