Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Vijftien enthousiaste Wandelclub-deelnemers poseren voor een jubileumfoto in de zon. |</p>

Vijftien enthousiaste Wandelclub-deelnemers poseren voor een jubileumfoto in de zon. |

(Foto: Willemien Timmers)

Tien jaar Wandelclub Oegstgeest

Marja Bosman en Esther Beukman hebben eer van hun inzet
Op woensdag 11 augustus, een prachtige zomerse dag, vierde Wandelclub Oegstgeest met een gezellige potluck bij de Klinkenbergerplas zijn tienjarig bestaan.

Door Willemien Timmers

Vanwege de vakantietijd konden niet alle deelnemers er bij zijn, maar niettemin waren vijftien enthousiaste wandelaars, mét heerlijk eten, naar het recreatiegebied gekomen.

Allen gaven zij aan hoe fijn het is dat er zo’n laagdrempelige wandelclub in Oegstgeest bestaat. “Toen ik hier nieuw kwam wonen, ben ik direct gaan zoeken aan welke activiteiten ik mee kon gaan doen”, vertelde een actieve zeventiger. “Deze club is zo fijn omdat je heel makkelijk aanhaakt, nieuwe contacten opdoet, en ondertussen ook nog eens heel Oegstgeest leert kennen. We wandelen op plekken waar je normaal niet komt.”

Anderen beamen dat. “Ik woon hier al heel wat jaren, maar nog steeds kom ik al wandelend nieuwe plekken tegen”, vertelt een enthousiaste deelneemster terwijl ze nog een stuk hartige taart opschept.

Ook van buiten Oegstgeest lopen er mensen mee. “Het fijne is dat je je voor de Wandelclub Oegstgeest niet van te voren hoeft aan te melden, het niets kost, en dat het altijd doorgaat.”

Marja Bosman en Esther Beukman zitten glunderend in de zon, terwijl ze om zich heen kijken naar de enthousiaste groep. “Dit hadden we tien jaar geleden nooit kunnen denken, dat we echt voorzien in een behoefte. En inderdaad, in al die jaren zijn de wandelingen maar een heel enkele keer niet doorgegaan. Mensen weten dat ze op ons kunnen vertrouwen.”

Als afsluiting van de feestelijke bijeenkomst werd er een taart aangesneden waar een grote 10 op gespoten werd, en poseerde het zeer diverse gezelschap voor een zonnige foto. 

De wandelingen van de Wandelclub staan elke week in Oegst! vermeld, en iedere keer wordt een ander rondje gelopen vanaf verschillende startpunten. Meelopen met de wandelclub is gratis. Er wordt gewandeld op maandag en woensdag om 20.00 uur en op vrijdag om 10.00 uur. Vertrekpunten zijn te vinden in de Oegst!-agenda en op www.wandelcluboegstgeest.nl. Meer info via wco@xs4all.nl.

Meer berichten