Milou Ettekoven en Tess van Dinteren (r): ternauwernood titelprolongatie voor Nederlandse kampioenen in Leiden.
Milou Ettekoven en Tess van Dinteren (r): ternauwernood titelprolongatie voor Nederlandse kampioenen in Leiden.

Padeltop wederom voltallig op Unicum Open

Sport

Het Padel.nl Unicum Open heeft een vaste plaats op de nationale toernooikalender verworven en is voor het tweede jaar op rij het sterkste nationale padel ranglijst toernooi. Het toernooi vond de afgelopen week plaats op het park van Unicum op de grens van Oegstgeest/Poelgeest en Leiden. 

Het unieke aan het toernooi is dat de volledige top 16 van zowel de heren als dames meedoet in Leiden, maar dat er ook in alle niveaus daaronder (tot en met beginner) gespeeld wordt. Dit zorgde voor een geweldige sfeer op het park. Toernooileider Wouter Waaijers was tevreden over zowel de kracht als de breedte van het deelnemersveld (50 meer dan vorig jaar). Het park was in festival stijl ingericht. Door corona moest de handrem er nog enigszins op, maar Oegstgeestenaar Waaijers hoopt volgend jaar eindelijk volledig te kunnen uitpakken.

Veel bekende namen uit het tennis hebben de overstap naar padel gemaakt. Voormalig Nederlands tenniskampioene Chayenne Ewijk vormde vorig jaar met proftennisster Rosalie van der Hoek een Unicum-duo, en verloor toen de finale tegen de Brabantse Milou Ettekoven en Tess van Dinteren, ondanks een matchpoint. Van der Hoek speelt deze week een tennistoernooi in Amerika. Ewijk speelde daarom met de Spaanse trainster van Unicum, Leire Escribano, en haalde ook met haar de finale. Helaas viel het kwartje voor het tweede jaar op rij niet haar kant op. Ettekoven-Van Dinteren waren met 7-6 7-6 te sterk. Overigens droomt Ewijk van padel op de Olympische Spelen. “Als ze nu melden dat padel in 2028 Olympisch wordt, dan zou ik nu alles laten vallen, en me zeven jaar volledig op padel storten”.

Ook bij de heren ging de titel uiteindelijk naar de regerende Nederlands kampioenen en daar was dan eindelijk het succes voor de thuisclub, want Uriël Maarssen is de hoofdtrainer op Unicum, én mede-organisator van het toernooi. Met Bram Meijer uit Enschedé domineert hij al jaren het nationale padel. Zowel de halve finale tegen René Lindenberg en Andy de Bruijne, als de finale tegen Robin Sietsma en Sten Richters, leken gelijk op te gaan, maar aan het einde van de set wisten Maarssen-Meijer steeds het verschil te maken. “Da’s toch een stukje ervaring, het omgaan met de spanning in de big games aan het einde van de set. Je merkt dat de jongere jongens juist dan onnodige fouten maken”, legde Maarssen uit.

Honderden toeschouwers genoten van de spectaculaire finale, die ook online werd uitgezonden.

Tess van Dinteren

Uit de krant

Uit de krant