Archieffoto
Archieffoto Foto: Willemien Timmers

Ajax cricket behaalt zege

Sport

Ajax cricket heeft afgelopen zondag in eigen huis op sportpark Overveer een overtuigende zege geboekt tegen het bescheiden geklasseerde Den Helder.

De tegenstander ging als eerste batten. Aan Ajax de taak om de tegenstander zoveel mogelijk het scoren te beletten. Dit lukte niet echt bevredigend. Ondanks dat er geregeld batsmen werden uitgeschakeld, liep het totaal gaandeweg op. Met name batsman Sadarat vormde een kwelling voor de bowlers. Hij kwam tot een persoonlijke score van 75 en kreeg daarmee een aanzienlijke bijdrage in het eindtotaal van Den Helder. Op 178 viel het tiende en dus laatste wicket en dat is op het grote veld een zeer redelijk totaal. Fieldend deed Ajax het overigens niet slecht. Pranith bowlde goed. Hij kreeg twee batslieden uit en had slechts 9 runs tegen. Ook Hari (1 voor 7) was op dreef. De beste bowler in deze wedstrijd werd Kaushik. Hij zorgde met zijn goede werpen dat 4 batsmen naar de kant moesten en had maar 8 runs tegen. De bowlers werden geholpen door vangballen van Harib, Paliwal, Sunil Lamba en Venka.
Daarna ging Ajax batten. Na een aarzelende start kwam de overtuiging erin. Hari (68 runs) en Kaushik (50) raakten uitstekend ingespeeld en sloegen de geworpen ballen door de bowlers van Den Helder hard weg. Ruim voor het verstrijken van het maximale aantal overs passeerde Ajax het totaal van Den Helder, dat niet meer dan vier batsmen van Ajax uit kreeg.
Er resteren nog slechts twee wedstrijden in de dit seizoen versmalde competitie vanwege corona. Helaas heeft Ajax twee ontmoetingen niet weten te winnen. De kampioenskansen zijn hierdoor vrijwel nihil.

Uit de krant

Uit de krant