Dat het goed wonen is in Oegstgeest weten de inwoners van Nieuw-Rhijngeest ook. | Archieffoto
Dat het goed wonen is in Oegstgeest weten de inwoners van Nieuw-Rhijngeest ook. | Archieffoto Foto: Monique Shaw

Oegstgeest op nummer zeven

Algemeen

‘Ons dorp is een fijne, heel fijne plaats om te wonen’

Opnieuw staat Oegstgeest hoog in Elseviers lijst van plaatsen waar het goed is om te wonen. Wel is ons geestdorp een plaatsje gezakt: top-10 nieuwkomer Ameland kwam nieuw binnen op plaats zes. In 2019 stond Oegstgeest net als in 2020 op de zesde plaats, het jaar ervoor eindigde ons dorp ook zevende.

De top-10 van 2021:

1 - Rozendaal (Gelderland)

2 - Heemstede (Noord-Holland)

3 - Bloemendaal (Noord-Holland)

4 - Laren (Noord-Holland)

5 - Wassenaar (Zuid-Holland)

6 - Ameland (Friesland)

7 - Oegstgeest (Zuid-Holland)

8 - Voorschoten (Zuid-Holland)

9 - Gooise Meren (Noord-Holland)

10- Heumen (Gelderland)

Oegstgeest moet opnieuw dus Wassenaar voor laten gaan daar waar het gaat om de beste woonstek van Zuid-Holland, maar weet opnieuw Voorschoten achter zich te laten.

Enthousiast

Burgemeester Jaensch is enthousiast op Facebook: “Het onderhoud van onze openbare ruimte mag nog wel wat beter op bepaalde plekken. En kan de Milieustraat nog wat langer openblijven? Er valt best wat te twisten in en over onze gemeente. Maar over één ding zijn we het eens: Oegstgeest is een fijne, heel fijne plaats, om te wonen.
Dit jaar staan we op de zevende plek. Een bewijs dat het goed wonen en werken is in de op één na groenste gemeente van het land, op korte afstand van het fraaie strand van Katwijk en Noordwijk, de heerlijke plassen van de Kaag en een aantrekkelijke stad (Leiden). Dat mogen we koesteren.
Deze nette plaats op de lijst is mede tot stand gekomen dankzij de inspanningen van jullie, inwoners, bedrijven en organisaties uit ons dorp. Van harte gefeliciteerd. Bravo!”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant