Volgens het college zijn bij ASC niet alleen elf bomen zijn geplant, ook zijn er hagen gerealiseerd. | Archieffoto ASC
Volgens het college zijn bij ASC niet alleen elf bomen zijn geplant, ook zijn er hagen gerealiseerd. | Archieffoto ASC

ASC houdt zich aan voorwaarden kunstgras

Algemeen

Voetbalvereniging ASC heeft aan vrijwel alle eisen voldaan, die waren gesteld als voorwaarde voor het mogen aanleggen van het kunstgras.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten als antwoord op vragen door PrO-raadslid Melanie van Driel. Zij had haar twijfels, of dat al gebeurd was en kon alleen ‘enkele jonge boompjes aan de rand van het terrein’ zien. Van Driel vroeg zich af, waar andere natuur, zoals een haag geplaatst is.

Het college laat weten, dat er niet alleen elf bomen zijn geplant. Ook staat op het ASC-terrein nu een haag van 140 strekkende meter én een haag van 50 strekkende meter. Bovendien is voor in totaal 1.600 m2 aan bloemrijk grasland ingezaaid. Daarnaast is de club verrijkt met vier vleermuiskasten en een insectenhotel. Ook een stuk ‘verrijkte klimop’ van 120 strekkende meter geeft een groener aanzicht van de voetbalclub. Het clubhuis zelf heeft 196 zonnepanelen op het dak. Alleen drie egelverblijven moeten nog op het terrein van ASC komen om aan alle voorwaarden te voldoen. (Joep Derksen)

Uit de krant

Uit de krant