Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Een artist impression van het nieuwe fietsenrek met gelegenheid voor opladen en ruimte voor bijvoorbeeld een krat of kinderzitje.&nbsp;</p>

Een artist impression van het nieuwe fietsenrek met gelegenheid voor opladen en ruimte voor bijvoorbeeld een krat of kinderzitje. 

(Foto: PR)

Leiderdorps bedrijf ontwerpt fietsenrek voor fietsen van deze tijd

Het Leiderdorpse bedrijf VelopA, dat enigszins verscholen achter de rest van het dorp aan de Achthovernerweg direct aan de Rijn gevestigd is, levert al jaren (etage) fietsenrekken en stallingssystemen aan stations door het hele land, en zo ook voor de nieuw geopende Leidse Lorentz stalling en de grootste fietsenstalling ter wereld op Utrecht Centraal.

Yinka Jan Sojinu

Met de al maar toenemende populariteit van e-bikes en fietsen met bijvoorbeeld een krat of kinderzitje, ontwierp het bedrijf recentelijk een nieuw type fietsenrek waarin ook deze fietsen geplaatst kunnen worden. Het nieuwe rek is volgens Thijs Koelewijn van VelopA, bovendien gebruiksvriendelijker, wordt duurzamer geproduceerd en is makkelijker te onderhouden. De nieuwe fietsenrekken zullen allereerst op de centrale stations van Arnhem en Gouda geplaats gaan worden, waarna naar verwachting vele andere zullen volgen.

Een grote order als deze is echter niets nieuws voor het Leiderdorpse bedrijf, dat reeds in haar ruim 60-jarige bestaan naar eigen zeggen is uitgegroeid tot één van de Europese marktleiders op het gebied van ‘straatmeubilair’. VelopA biedt momenteel zo’n 65 mensen werk biedt en heeft tevens enkele buitenlandse vestigingen. In deze hoedanigheid zijn naast de genoemde (etage) fietsenrekken ook vele overige producten van het bedrijf waaronder; buitenbanken, afvalbakken, tafeltennistafels, sportkooien etc. in een groot deel van alle Nederlandse gemeenten en zelfs tot in de Verenigde Staten en Australië te vinden.

Meer berichten