Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Elke tuinder is zelf verantwoordelijk om het stuk sloot, grenzend aan zijn tuin, schoon te houden van bagger en beplanting. Samen werden de sloten schoongemaakt. | Foto Wim de Winter</p>

Elke tuinder is zelf verantwoordelijk om het stuk sloot, grenzend aan zijn tuin, schoon te houden van bagger en beplanting. Samen werden de sloten schoongemaakt. | Foto Wim de Winter

(Foto: Wim de Winter)

Baggeren en borrelen bij de Oegstgeester Volkstuinvereniging

Afgelopen zaterdag leek het bij de Oegstgeester Volkstuinvereniging op het eerste gezicht even op de Poldercross. Als je langs het hoofdpad richting de slootkanten keek dan zag le lachende, met bagger besmeurde tuinders in de sloten lopen. 

Watergangen moeten niet teveel en niet te weinig water bevatten. Om wateroverlast te voorkomen moet er voldoende ruimte zijn. Om bijvoorbeeld regenbuien op te vangen en af te voeren. Ook moet water goed door watergangen kunnen stromen. 

Elke tuinder is zelf verantwoordelijk om het stuk sloot, grenzend aan zijn tuin, schoon te houden van bagger en beplanting. Daarom heeft het bestuur van de volkstuinvereniging een ‘baggerborrel’ georganiseerd. Want vele handen maken licht werk. 

Na twee uur baggerplezier met waadpakken, baggerbeugels, en allerlei handig gereedschap waren de sloten klaar voor het komende tuinseizoen. De borrel die volgde was net zo gezellig als het baggeren.

Meer berichten