Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Een werk van Lida Hofstede, die ook in Duinzigt exposeert.</p><p><br></p>

Een werk van Lida Hofstede, die ook in Duinzigt exposeert.


(Foto: Lida Hofstede)

Hoera! Het is weer Tijd voor Kunst in Duinzigt

Expositie van drie kunstenaars met Enkhuizer relatie
Na een lange periode van maatregelen vanwege het coronavirus gaan we nu gelukkig naar een situatie waarin iedereen vanaf maandag 7 juni weer kan genieten van kunst. In de nieuwe expositie van Galerie Tijd voor Kunst tonen drie kunstenaars die een relatie hebben met de stad Enkhuizen hun werk.

Lida Hofstede woont in Enkhuizen en begon in 1993 met tekenen en schilderen. Haar passie was en is de magie van kleur. Kleuren hebben voor haar veel invloed op het proces van creëren. De lijn tussen emotie en werkelijkheid is daarbij vaak een zoektocht, een innerlijke reis die zo inspirerend is om te maken. Ze wil de ziel van het landschap uit haar kwast laten vloeien. De werken die te zien zijn in de expositie laten de liefde voor het Hollandse landschap duidelijk zien.

Monique Schoenmaker woont in Enkhuizen. In deze expositie toont zij collages die zijn ontstaan gedurende de lockdown-periode van de coronapandemie. Ze heeft ze intuïtief laten ontstaan en daarna ingevuld met kleuren. “Ik werd blij van dit werk. Het gaf me een gevoel van vertrouwen. Zo van ...wat er in de wereld ook gebeurt, ik kan mijn wereld zo mooi maken als ik zelf wil”, aldus Monique. Ze werkt graag met stiften en met water- en acrylverf. Dit combineert ze met allerlei soorten papier waardoor unieke kunstwerken ontstaan.

Emma Scheeren-Groot is geboren in Enkhuizen en woont momenteel in Den Haag. Ze volgde de keramiekopleiding aan de SBB in Gouda. Tijdens de opleiding bleek dat werken met klei een echte passie van haar is. Ze heeft het verlangen om steeds weer iets nieuws te maken. Soms bekijkt ze gewoon zonder plan wat er mogelijk is met de klei, en soms realiseert ze een idee met in detail uitgewerkte tekeningen. In de expositie toont Emma unica en gebruiksvoorwerpen.

De expositie is te zien in het historische complex Duinzigt, Ruimte voor Ondernemen, aan de Rhijngeesterstraatweg 40D. Parkeren is gratis en het gebouw is prima (rolstoel) toegankelijk. Duinzigt beschikt over een sfeervol Grand Café en heeft een buitenterras.

De expositie van Galerie Tijd voor Kunst is te zien tot 27 augustus, op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

www.galerietijdvoorkunst.nl

Meer berichten