Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Koningin M&agrave;xima stak de handen uit de mouwen door de stoep van De Paulus aan te pakken.&nbsp;</p>

Koningin Màxima stak de handen uit de mouwen door de stoep van De Paulus aan te pakken. 

(Foto: Willemien Timmers)

Koningspaar doet mee aan NLdoet in Oegstgeest

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima staken vanmiddag als vrijwilliger de handen uit de mouwen in en rondom Cultuurhuis De Paulus tijdens NLdoet van het Oranje Fonds.

Om even voor half twee arriveerden zij bij De Paulus, en namen samen met de aanwezige vrijwilligers diverse klussen op zich. Zo maakte Koningin Máxima de stoep schoon met een hogedrukreiniger en zette Koning Willem-Alexander in de kerk de houten achterwand opnieuw in de olie. Ook pootte de koning nieuwe plantjes in de tuin.
Tijdens het werk en in de koffiepauze praatten zij op een ontspannen manier met de aanwezige vrijwilligers over hun taken en het cultuurhuis.

Lees meer in de Oegstgeester Courant van 2 juni.


NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar voor de zeventiende keer plaats. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei kan iedereen op ruim 5.500 plekken in Nederland een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om iets voor een ander te betekenen. Vanwege de uitbraak van het coronavirus vindt NLdoet in aangepaste vorm plaats. Activiteiten zijn vaak kleinschaliger en zijn waar mogelijk buiten. Ook heeft het Oranje Fonds extra geld ter beschikking gesteld voor beschermende middelen zodat iedereen veilig kan deelnemen aan de vrijwilligersklussen.

Cultuurhuis De Paulus huist in de voormalige Pauluskerk in Oegstgeest. In dit Rijksmonument worden allerlei activiteiten op het gebied van spiritualiteit, kunst en cultuur in de brede zin georganiseerd.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen.

Meer berichten