Felicitaties van Emile Jaensch voor het briljanten bruispaar bij een foto van hun huwelijk 65 jaar geleden. |
Felicitaties van Emile Jaensch voor het briljanten bruispaar bij een foto van hun huwelijk 65 jaar geleden. | Foto: Willemien Timmers

Nico en Riek van der Voort 65 jaar getrouwd

Algemeen

Op Tweede Pinksterdag vierden Nico (90) en Riek (88) van der Voort – Heijboer twee mijlpalen: de negentigste verjaardag van Nico èn het feit dat ze maar liefst 65 jaar getrouwd waren.

Het echtpaar geniet van hun kinderen (drie), kleinkinderen (zeven) en achterkleinkinderen (vier). Een groot feest zit er vanwege corona natuurlijk even niet in, maar als het weer kan en mag, wil de familie gezamenlijk gaan lunchen in een strandpaviljoen.

Burgemeester Emile Jaensch was op woensdag 26 mei tussen de buien door gefietst om het paar persoonlijk geluk te wensen. Vijf jaar geleden was hij er ook bij, toen met stralend weer en met een foto op het balkon. “Dat doen we nu niet hoor”, riep de bruidegom dit keer. “Het uitzicht hier vanaf de Apollolaan gaat met de nieuwe hoogbouw op de plek van La France straks enorm veranderen. Maar daar wil ik nu niet over mopperen!”

De sfeer was uiterst gemoedelijk, en het paar geniet duidelijk van het leven, al laat ‘het lijf’ het soms wat afweten. Veel activiteiten zijn om gezondheidsredenen of vanwege corona stil komen te liggen, maar het paar bestelt nog altijd tweemaal per week de Dorpsbus van Radius. “De ene keer gaan we naar de Lidl, en de andere maal naar winkelcentrum Lange Voort. Ook fijn dat we daar weer naar de bibliotheek kunnen!’, zegt mevrouw van der Voort. “Ik heb direct een dikke pil gehaald.”

Het bruidspaar heeft het geluk dat alle drie de kinderen in Oegstgeest wonen en ook zeer betrokken zijn. “Ze hebben de taken onderling mooi verdeeld”, glundert mijnheer. In zijn actieve jaren deed hij veel voor en in Oegstgeest. Hij was jarenlang postbode, maar was ook betrokken bij het verenigingsleven. Zo was hij als actieve UDO-vrijwilliger – hij voetbalde zelf niet – vanaf het begin betrokken bij de oprichting van de tennis-tak en de Oegstgeester Golfclub. “Daar ben ik nog steeds erelid van.”

Samen met de burgervader werden herinneringen opgehaald aan ‘vroeger’. Aan ritjes met de Blauwe Tram, waar vader Van der Voort conducteur op was (‘Hij moest nog in de kou van de ene naar de andere wagon overstappen’) en aan de vele verhuizingen van het gezin Heijboer, waar vader beroepsmilitair was.


Natuurlijk werd ook de eerste kennismaking weer besproken. “Zij belde vaak naar een vriend van haar die in dezelfde kazerne in Ermelo als ik was ondergebracht in mijn diensttijd”, herinnert Nico van der Voort zich. “Als hij er niet was, dan sprak ik met haar. Ze had een goede telefoonstem. Later zocht ik haar op in Amersfoort, en maakten we wandelingen. Ze was toen al heel lief, en dat is ze nu nog steeds!”

(Willemien Timmers)

Nico en Riek van der Voort.

Uit de krant

Uit de krant