Veel bouwplezier thuis. | Foto Sebastiaan de Stigter
Veel bouwplezier thuis. | Foto Sebastiaan de Stigter Foto: Sebastiaan de Stigter

ThuisHUT’16 zeer geslaagd

Algemeen

Het afgelopen pinksterweekend konden de jonge timmermannen en -vrouwen uit Oegstgeest hun hart ophalen bij de coronaproof editie van het jaarlijkse huttenbouwfestijn HUT’16.

Dit jaar geen groot festijn met honderd kinderen op het terrein bij scouting Sagara Satrya’s maar een knusse thuisHUT’16 editie.

Ieder team kreeg op vrijdag 21 mei in stijl zijn huttenbouwpakket thuisbezorgd met daarin pallets, spijkers, pannenkoekenmix en broodjes knakworst. Met dit pakket ervoeren ze toch een beetje de HUT’16 beleving, al was het voor één keer vanuit de eigen achtertuin.

Het hele weekend lekker buiten aan het timmeren

Op vrijdagmiddag om 16.00 uur startten de teams met het kijken van het introductiefilmpje waarna het bouwen kon starten. Omdat bouwen hongerig maakt, bezorgde vaste sponsor Domino’s Pizza dit jaar het diner aan huis.

Op zaterdag en zondag konden de teams hulp inschakelen van de vliegende brigade die met hamers en spijkers op pad ging en werd bemand door de vaste vrijwilligers van HUT’16. Ook vanuit het thuisfront was er veel hulp beschikbaar voor de teams: de timmeropa’s en timmervaders en -moeders hielpen enthousiast mee.

Er zijn in dit corona-jaar weer de mooiste creaties gebouwd met pallets, sloophout en andere materiaal zoals verf, vlaggen en parasols. De teams hebben hun maatjes en de gezellige omgeving van het ‘bouwterrein’ aan de Mariahoevelaan gemist, maar ze hebben ook van deze aangepaste editie enorm kunnen genieten en zijn het hele weekend lekker buiten aan het werk geweest.


“Uiteraard hopen wij volgend jaar weer een groot huttenbouwfestijn met alle honderd kinderen op het terrein van de Sagara Satrya’s te organiseren want daar was het nu wel heel saai en stil!” laat de organisatie weten.

“Zonder sponsoren is dit evenement niet mogelijk, daarom danken wij voor hun bijdrage aan deze thuiseditie: Gemeente Oegstgeest, Stichting Kinderopvang Oegstgeest, De Wit Transport, Bakker van Maanen De Kempenaerstraat, Fysio Care Oegstgeest, Bakker van Maanen Lange Voort, Domino’s Pizza Oegstgeest en T2 Design en Communicatie.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant