Feest in alle vroegte op het terras van Het Beleg van Oegstgeest in de De Kempenaerstraat. Om 6.00 uur was voor de gelegenheid een groot deel van de zitplaatsen al bezet voor gratis koffie met croissants. |
Feest in alle vroegte op het terras van Het Beleg van Oegstgeest in de De Kempenaerstraat. Om 6.00 uur was voor de gelegenheid een groot deel van de zitplaatsen al bezet voor gratis koffie met croissants. | Foto: Willemien Timmers

Goed nieuws: De terrassen mogen weer langer open

Toerisme

Vanaf vandaag, 19 mei, mogen alle terrassen weer langer open. Tussen 6.00 en 20.00 kan heel Nederland zijn plekje in de lentezon zoeken (of in minder gunstige omstandigheden in de druilerige regen onder een parasol) om te genieten van ontbijt, lunch of diner op het terras van zijn favoriete horecagelegenheid.

Om deze verruiming te vieren ging Het Beleg van Oegstgeest vanmorgen om 6.00 uur al open om tot 8.00 uur gratis koffie en croissants te serveren. “Alleen voor vandaag hoor”, lacht Melissa den Heeten. “Morgen is het gewoon half negen, dat is vroeg genoeg. Maar het was erg geestig om een keer te doen. Leuk ook dat veel van onze collega-ondernemers uit de straat aanwezig waren.”

Samen met haar man, Edward van Till, heeft Melissa het afgelopen jaar de positieve energie weten te behouden. “We hebben telkens gezocht naar mogelijkheden om mooie dingen te doen in onze zaak, en zijn blij dat iedereen ons de afgelopen afhaal-maanden wist te vinden.”

Overigens mogen vanaf vandaag ook de terrassen van sportkantines weer open, wat bijvoorbeeld voor de Oegstgeester Golfclub en tennisvereniging OLTC goed nieuws is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant