Hoewel de gasten nog niet binnen van het nieuwe interieur mogen genieten, kan er het buiten op het terras al heerlijk genoten worden van al het moois dat Restaurant Oud Poelgeest te bieden heeft. |
Hoewel de gasten nog niet binnen van het nieuwe interieur mogen genieten, kan er het buiten op het terras al heerlijk genoten worden van al het moois dat Restaurant Oud Poelgeest te bieden heeft. | Foto: Willemien Timmers

Restaurant Oud Poelgeest prachtig vernieuwd

Toerisme

Restaurant Oud Poelgeest, dat zich in de afgelopen jaren in de regio op de kaart heeft gezet met mooie streekgerechten en kasteeldiners, is in de afgelopen maanden prachtig vernieuwd. Al mag er op dit moment nog niet binnen van het nieuwe interieur worden genoten, buiten, op het grote, groene terras, is ruimte genoeg om met uitzicht op het zeventiende-eeuwse kasteel heerlijk van diner of lunch, of gewoon van koffie of een borrel te genieten.

‘Nu alvast op het terras natuurlijk genieten van deze eersteklas locatie’

Het restaurant, gevestigd in het oude koetshuis, is onherkenbaar veranderd. Het is eigentijdser, lichter en comfortabeler geworden. Direct in het oog springen de prachtige, originele staldeuren, die door de nieuwe ingang nu echt tot hun recht komen.

Groen

Restaurant Oud Poelgeest is echt een plek waar je na een lange werkweek, een zondagse wandeling of een intensieve vergadering wilt zijn om je te laten verwennen door al het moois dat chef-kok Erik van der Hulst met zijn team voorschotelt. “We zijn enorm blij met de vernieuwing”, zegt directeur Jan-Willem Besselink enthousiast terwijl hij in een comfortabele ‘rookstoel’ in de sfeervolle nieuwe loungebar van een drankje geniet. “De nieuwe inrichting is een knipoog naar vroeger, met veel planten die wijzen naar de beroemdste bewoner van ons kasteel: Herman Boerhaave.” Verder verwijzen okergele elementen naar de befaamde tulpenboom die op het landgoed staat, en waar Jan Wolkers een stek van bij zijn huis op Texel plantte.

In stand houden van het landgoed

“De winst die wij maken komt ten goede aan het in stand houden van het landgoed, en alle monumenten die daarop staan. Daar zijn we trots op, en daarom willen we Oud Poelgeest delen met iedereen”, zegt hij als een echte gastheer. “We willen de hele regio natuurlijk laten genieten van het vernieuwde restaurant en de rest van het landgoed.”

Heden en verleden vinden elkaar dus in Restaurant Oud Poelgeest, waar het team doorlopend streeft naar hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. “We verlangen ernaar onze gasten een smaakbeleving geven door prachtige streekproducten te gebruiken. Bezoekers kunnen à la carte genieten, of zich laten verrassen door een viergangen ‘chef-special’ met heerlijk wijnarrangement.”

Puur, lokaal, ambachtelijk, gezond en vers. Dat zijn woorden die bij Oud Poelgeest passen. “We willen een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt. Jong, oud, in spijkerbroek of cocktailjurk: Elke gast leggen we hier in de watten.”

‘Alles is hier mogelijk’

Op landgoed Oud Poelgeest is zo goed als alles mogelijk. “Lunchen of dineren, een familiemiddag, een rouwbijeenkomst, een trouwerij of een businessmeeting: Het kan hier allemaal. In het restaurant of het kasteel. En omdat Oud Poelgeest ook een hotel heeft, zijn bovendien meerdaagse activiteiten mogelijk.”

Lopend over het zonnige terras vertelt Besselink hoe mooi het is om als landgoed toegankelijk te zijn voor iedereen. “Breng een bezoek aan onze Kasteelwinkel met streekproducten en strijk neer op ons zonnige terras. Wees welkom en kom natuurlijk genieten op Landgoed Oud Poelgeest!”

Kasteel Oud-Poelgeest

Poelgeesterweg 1

2341 NM Oegstgeest

(071) 517 42 24

kasteeloudpoelgeest.com

Sneak preview van de nieuwe loungebar.
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant