Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Het Pop-Up Streekhuis staat weer bij Kasteel Oud Poelgeest. | Foto Willemien Timmers</p>

Het Pop-Up Streekhuis staat weer bij Kasteel Oud Poelgeest. | Foto Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

Pop-Up Streekhuis weer terug bij Landgoed Oud Poelgeest

Afgelopen maandag, 3 mei, kwam het Pop-Up Streekhuis weer naar Oegstgeest. De kleurrijke ‘Pipowagen’ staat tot en met 20 mei bij Kasteel Oud Poelgeest.

Oegstgeest is de eerste plek waar het streekhuis dit jaar staat.
Ook de eerste gasten arriveerde maandag direct al. Blogger Jelske van Schadewijk en haar partner genoten twee dagen van de mooie Leidse regio.

Marjolijn van der Jagt (Dorpsmarketing Oegstgeest) en Dorien Broekhof (Leiden Marketing) openden het gezellige woonwagentje, en maakten hem klaar voor de komende weken.

“We zijn heel trots dat dat het Pop-Up Streekhuis weer terug is in Oegstgeest”, zei Marjolijn enthousiast. “Dankzij de bereidwillige medewerking van Stichting Oud Poelgeest is dit weer mogelijk.”

Het Pop-Up Streekhuis is een onderdeel van de Streek van Verrassingen campagne. Deze regiocampagne is gezamenlijk met Leiden, Leiderdorp, Voorschoten – Wassenaar en Oegstgeest. Het Pop-Up Streekhuis dient als een mobiel informatiepunt, er staan verschillende bakken met informatie uit de hele regio.

Er zullen rondom het Pop-Up Streekhuis verschillende activiteiten te doen zijn. Er is onder andere een gratis kleurplatenwedstrijd voor kinderen van 0 tot 8 jaar. De kleurplaten zijn te vinden bij het streekhuis. De kleurplaten zijn tot en met 19 mei in te leveren bij Kasteel Oud Poelgeest en het Pop-Up streekhuis. Het thema van de kleurplaatwedstrijd is de lente. Op de kleurplaat staan allerlei mooie bloemen en vlinders afgebeeld. Hopelijk gaan veel kinderen uit Oegstgeest en de regio de tekening mooi inkleuren.
Op donderdag 20 mei worden de winnaars bekend gemaakt op de Facebookpagina ‘Terug naar Oegstgeest’ en de Instagrampagina @terugnaaroegstgeest.nl.

Wolkerswandeling

De Wolkers wandeling zal drie keer georganiseerd worden onder begeleiding van Jolanda Bisselink. Op zaterdag 8 mei, woensdag 12 mei én woensdag 19 mei om 14.00 uur. De start van de wandeling is bij Kasteel Oud - Poelgeest met een kopje koffie. Kosten €5,- p.p.
Na afloop van de wandeling ontvangen de deelnemers een artikel uit de ‘Terug naar Oegstgeest’ serie. Opgeven kan via: mvanderjagt@dorpsmarketingoegstgeest.nl.


Voor meer informatie bekijk de websites www.streekvanverrassingen.nl en www.terugnaaroegstgeest.nl.

Meer berichten