Logo oegstgeestercourant.nl
<p><em>Thomas Schoonhoven, Wim Koster en Wouter Heikens.</em></p>

Thomas Schoonhoven, Wim Koster en Wouter Heikens.

(Foto: )

Loopgroep Oegstgeest steunt Amref Flying Doctors in Malawi

De afgelopen week hebben de leden van Loopgroep Oegstgeest 1.322,50 euro bij elkaar gelopen voor Amref Flying Doctors in Malawi.

Met dit bedrag zal Amref vooral de gezondheid van meisjes en jonge vrouwen in Malawi verbeteren. Met het sponsorgeld ondersteunt Amref bijvoorbeeld toegang tot schoon drinkwater, het voorkomen van meisjesbesnijdenissen, intensieve trainingen voor verloskundigen en het bouwen van toiletten voor plaatselijke ziekenhuizen.

Sinds de buitentrainingen voor groepen in het najaar niet meer mogelijk waren, dagen de trainers van Loopgroep Oegstgeest de leden wekelijks uit met een challenge waaraan steeds een prijs is verbonden. De afgelopen week stond de challenge in het teken van de persoonlijke opgave van trainer Thomas Schoonhoven. Hij gaat in september 400 kilometer mountainbiken in Malawi. Een prachtig land maar ook één van de armste landen van de wereld. Voor Thomas is het niet alleen een mooi persoonlijk doel maar ook een mogelijkheid om geld in te zamelen voor de gezondheidszorg in dit land. Leden die met de challenge meededen doneerden 1 euro voor elke kilometer die ze de afgelopen week gingen hardlopen. Wouter Heikens werd de onbetwiste winnaar van de challenge: met de hulp van vele sponsoren liep hij maar liefst 842 euro bij elkaar. Wouter krijgt als prijs een persoonlijke geheel verzorgde training van Thomas. Onder de leden die geld doneerden is verder Wim Koster geloot en hij kan gratis deelnemen aan een later dit jaar te organiseren wijnproeverij.

Meer berichten