Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Judith van der Meer aan het werk op de gevel aan de Adriaan van Royenlaan. | Foto Willemien Timmers</p>

Judith van der Meer aan het werk op de gevel aan de Adriaan van Royenlaan. | Foto Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

Judith van der Meer zet muurgedichtentraditie voort

Landschap

Kijken
hoe het licht
wandelt

over het land
met de schaduw
aan de hand

hoe de ruimte
vorm krijgt

van zien

Op de muur van de Van Royenlaan 3 in de wijk Poelgeest schilderde Judith van der Meer (uit Warmond) vorige week het gedicht Landschap van Jozef Deleu. De zorgvuldige voorbereidingen en het ontwerp - met instemming van de dichter - waren al klaar in 2020, maar de weersomstandigheden lieten ons wachten tot het voorjaar voor de uitvoering.

Op maandag 19 april begon de kunstenaar met het opzetten van de steiger, het aanbrengen van de kleurvlakken (twee lagen) en de plaatsing van het gedicht daarop. De maat van de letters - en het lettertype – waren al in het ontwerp bepaald, maar het daadwerkelijk schilderen ervan op de ruwe bakstenen muur is toch een geheel andere tak van sport. Zij legde de laatste hand aan het muurgedicht met de titel en de naam van de dichter.

Landschap van Jozef Deleu (Roeselare, 1937) is het vierde muurgedicht dat door Cultuurfonds Oegstgeest mede mogelijk is gemaakt, na Jan Wolkers’ De Herinnering (2017, Stichting Tegen-Beeld), Anke Kuypers’ Het bijzonderste gewoon (2019, Bastiaan de Wit) en Willem de Bondts De Grens (2020, John Stelck).

De feestelijke onthulling zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden, zo laat Cultuurfonds Oegstgeest weten. “Eerst moet de gemeente de verwaarloosde bamboebegroeiing onder het gedicht nog verwijderen.” (Wordt vervolgd)

Meer berichten