Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Scouting Shawano’s Oegstgeest bezet het volledige podium bij regionale Scoutingwedstrijden

Afgelopen zaterdag vonden in regio Hollands Midden de jaarlijkse regionale Scoutingwedstrijden plaats. Vier ploegen van de Shawano’s uit Oegstgeest deden hier aan mee en hebben de eerste, tweede, derde en elfde plaats veroverd. Een prestatie om meer dan trots op te zijn.

Tijdens de regionale Scoutingwedstrijden gaan scouts (10 tot 14 jaar) uit de hele regio de strijd met elkaar aan. Dit gebeurt door middel van het uitvoeren van echte Scoutingactiviteiten. Dit jaar (helaas) digitaal en op een middag in plaats van tijdens het traditionele kampeerweekend. De deelnemers moesten tijdens deze middag uiteenlopende opdrachten volbrengen en aan de jury insturen om punten te kunnen verdienen.

Het was een groot succes. Met een kleine 400 deelnemers in 67 ploegen was het een spannende strijd en een gezellige middag. De ploegen moesten de opdrachten helemaal zelfstandig uitvoeren, waardoor goede samenwerking erg belangrijk was. De scouts moesten zich sociaal opstellen en hun grenzen verleggen. Spanend, leerzaam en leuk. Thomas, een van de vrijwilligers, benadrukt nog: “Ik ben heel trots dat onze leden het zo goed hebben gedaan!”.

Meer berichten