Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Koningsdag 2020.</p>

Koningsdag 2020.

(Foto: Willemien Timmers)

Aangepast programma op Koningsdag

 Vorig jaar kon de Oranjevereniging Oegstgeest niet anders dan het hele Koningsdagprogramma afblazen en verplaatsen naar 2021. Maar ook dit jaar gaat kan er vanwege de coronamaatregelen geen groot feest plaatsvinden.

De Oranjevereniging heeft wel een mooi alternatief programma op weten te stellen in samenwerking de sportverenigingen. Voor deze activiteiten (kinderspelen en clinics) is voorinschrijving verplicht. “Wij roepen alle scholieren op dit ook te doen. anders kan en mag helaas niet deelgenomen worden aan het programma”, benadrukt voorzitter Linda van der Zon. Inschrijven kan via de website www.oranjeverenigingoegstgeest.nl.

Naast deze activiteiten heeft een aantal buurtverenigingen een speur- of wandeltocht georganiseerd en zijn er fietstochten in- en buiten Oegstgeest die de moeite waard zijn.

“Natuurlijk is het ook leuk als zoveel mogelijk Oegstgeestenaren op hun social media een leuke oranje-thuisfoto plaatsen. Gebruik slingers, kroontjes, oranjebitter of oranjegebak. Maak er iets moois van!” moedigt de voorzitter aan. “Hang ook allemaal de vlag uit en laat daarmee iedereen zien dat Oegstgeest Koningsdag uitbundig viert!”

Activiteiten

Wat is er allemaal te doen op Koningsdag? De gehele dag zijn de speur- en wandeltochten zelfstandig te lopen.

10.00 uur: Nationale aubade: heel Nederland zingt het Wilhelmus vanaf balkon of vanuit de tuin.

10.30 - 12.30 uur: Kinderspelen (tot en met 9 jaar) op het terrein van FC Oegstgeest (via voorinschrijving)

10.30 - 18.00 uur: Oranje fietstochten door Oegstgeest en de regio (via voorinschrijving)

14.00 uur: start clinics voor de jeugd (tot en met 14 jaar, via voorinschrijving t/m 25 april) bij de volgende verenigingen: FC Oegstgeest, Korfbalvereniging Fiks, Handboogvereniging Attila (bij FC Oegstgeest), Oegstgeester Golfclub, Tennisvereniging OLTC, Cricket ASC, Drumfanfare FBL (bij FC Oegstgeest) en Hockeyclub LOHC.

Voor de kinderspelen en clinics geldt dat toeschouwers vanwege de coronamaatregelen niet zijn toegestaan en de activiteiten alleen doorgaan bij voldoende deelname. “De Oranjevereniging zoekt nog wel vrijwilligers voor de kinderspelen.”

Voor de laatste informatie en inschrijven zie www.oranjeverenigingoegstgeest.nl. “We kijken uit naar een leuke en gezellige dag met veel oranje en zonneschijn!”

Meer berichten