Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Een rugzakje en een programmaboekje voor burgemeester Jaensch.</p>

Een rugzakje en een programmaboekje voor burgemeester Jaensch.

(Foto: )

Koningsdag 2021: Kinderspelen en clinics voor de jeugd

Opnieuw geen grote evenementen en feesten
Na een voor iedereen bijzonder jaar staat de Oranjevereniging Oegstgeest voor de tweede keer voor een voldongen feit: Koningsdag (27 april) kan niet gevierd worden zoals iedereen dat graag zou willen. Geen grote evenementen, geen kermis en geen ‘muziek en spelen’ op de Hofdijck. En ook de poffertjeskraam moet Oegstgeest opnieuw missen.

“Vorig jaar gingen wij ervanuit dat het programma een jaar vooruitgeschoven zou worden. Helaas zijn evenementen, zoals Koningsdag à la Oegstgeest, voorlopig nog niet mogelijk. Wel mogen we een aangepast programma voor kinderen maken,” aldus Linda van der Zon- Bronsgeest voorzitter van de Oranjevereniging Oegstgeest.

Vanwege de coronamaatregelen hebben dit jaar helaas dus alleen kinderen activiteiten in het vooruitzicht. Voor volwassenen zal er, naast een mooie fietstocht, niets georganiseerd worden.

De kinderspelen zijn, via een voor-inschrijving, alleen toegankelijk voor kinderen in de basisschoolleeftijd van leden. Lid worden en inschrijven kan via www.oranjeverenigingoegstgeest.nl.

Vrijwilligers

Om de activiteiten voor kinderen in goede banen te leiden, zijn veel vrijwilligers nodig. “Aangezien in deze coronatijd kinderen alleen zonder ouders welkom zijn en alleen in groepjes begeleid mogen worden door vrijwilligers, doen wij een beroep op de inwoners van Oegstgeest.” Wie het leuk vindt om een groepje kinderen te begeleiden als vrijwilliger, kan zich aanmelden via kinderspelen@oranjeverenigingoegstgeest.nl..

Vlaggen en zingen

Wat iedereen deze Koningsdag natuurlijk wèl kan doen is vlaggen. De Oranjevereniging roept iedereen op om op deze dag vlag en wimpel uit te steken voor de jarige koning en voor elkaar. “Dat kan vanaf zonsopgang, en dat is dit jaar om 06.23 uur”, vertelt van der Zon. “Van vijf voor tien tot tien uur worden op vele plaatsen de klokken geluid. Om 10.00 uur zal het volkslied klinken en kan iedereen thuis, in de voordeur, op het balkon of in de tuin het volkslied meezingen.”

Clinics

De kinderspelen vinden van 10.30 tot 12.30 uur plaats op het terrein van FC Oegstgeest. ’s Middags kunnen kinderen, ook de wat oudere, deelnemen aan leuke clinics bij de Oegstgeester sportverenigingen (FC Oegstgeest - voetbal, Fiks - korfbal, Attila - handboogschieten, Oegstgeester Golf Club, OLTC – tennis, ASC – cricket, FBL – drumfanfare, LOHC – hockey). Hiervoor moet iedereen zich wel van tevoren inschrijven.

Het programmaboekje wordt dit jaar op alle basisscholen uitgedeeld in een prachtig oranje rugzakje en is het voor iedereen beschikbaar op de bekende uitdeelplekken in Oegstgeest. In het boekje staan ook kleurplaten en spelletjes. Ook staat het Oranjeprogramma op de website van de Oranjevereniging vermeld. “Hoe leuk zou het zijn als alle kinderen hun rugzakje dragen op Koningsdag!”

Van der Zon adviseert iedereen in deze onzekere tijden om van tevoren op www.oranjevereniging.nl te kijken of het programma kan en mag doorgaan.

Meer berichten