Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

Silke van de Wardt in finale Miss Teen Zuid-Holland

Net zestien is ze, en heeft een jaar moeten wachten om komend weekend mee te mogen doen met de finaledag van de Miss Teen van Zuid-Holland-verkiezingen van 2020. Vorig jaar maart werd Silke van de Wardt tijdens een grote Zuid-Hollandse casting-dag al uitgeroepen tot één van de finalisten, maar op de finale heeft ze dus behoorlijk lang moeten wachten.

Bijzonder is dat de Oegstgeestse Yazzmine van Goozen in 2019 tot ‘Miss Teen of Zuid-Holland’ werd gekroond. Het is dus mogelijk dat een plaatsgenote in haar voetsporen treedt. “Ik heb er echt veel zin in”, lacht Silke terwijl ze aan de keukentafel een kopje thee inschenkt. De Da Vinci leerlinge (5VWO) zit goed in haar vel, en legt uit welk traject ze heeft doorlopen. “Het mooie bij deze verkiezingen is dat het zeker niet alleen om het uiterlijk gaat. Belangrijker is wie je bent als persoon, en wat je uitstraling is.” 

Silke wil haar hele leven al presenteren en acteren, volgde onder andere zang- en theaterles, dus toen ze de oproep voor deze missverkiezing langs zag komen, aarzelde ze geen moment. “Het leek me een mooie ervaring, en het is een mooie gelegenheid om in jezelf te leren geloven, en plezier te hebben in wie je bent.” Na de castingdag van 2020 zou het dus een druk jaar worden. “Na de fotoshoot van maart is helaas alles gestopt. Wel is er telkens contact geweest en hebben we diverse challenges gedaan, maar het wachten op de finale duurde lang.” Toen de datum eenmaal vaststond, kon alles weer op gang komen. 

“Komend weekend wordt in een aantal coronaproof-bijeenkomsten de finale gehouden, ook voor de Miss Beauty of Zuid-Holland verkiezingen.” De VWO-leerlinge wil overigens ‘iets van economie’ gaan studeren na haar eindexamen volgend jaar. “En wie weet komen daar wel leuke activiteiten bij als bijvoorbeeld actrice.” Tijdens de miss-teen-finale moet Silke ‘vol aan de bak’. “Ik heb al veel geoefend voor elke ronde. Zo is er een voorstelronde, een openingsdans, een bikinironde, een galaronde en een hashtag-ronde. In deze laatste ronde moet je ter plekke iets vertellen over een onderwerp dat je daar krijgt toegewezen.” 

Gelukkig heeft ze veel gehad aan de andere finalisten. “Zeker, we zijn inmiddels een vriendinnengroep geworden, waar van concurrentie weinig te merken is. Onderling worden veel tips uitgewisseld. Ook Yazzmine is bij een trainingsbijeenkomst afgelopen weekend langs geweest.” Zo heeft Silke inmiddels begrepen dat je moet zorgen dat de mensen je onthouden. “Dat is meer dan alleen mooi zijn, dat is uitstraling hebben en goed met mensen om kunnen gaan.” 

Om Silke een beetje op weg te helpen kan er door iedereen op haar worden gestemd. “Twintig procent van de puntentelling hangt af van de SMS-voting. Iedereen kan ‘Poll Zuidholland Silke’ sms’en naar 3010. Dat kost een euro.” 

Benieuwd hoe de reis van Silke verder verloopt? Volg haar op Instagram (silke_gmwo) of YouTube (Silke van de Wardt)

(Willemien Timmers)

Meer berichten