Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

ASC trapt zomer af met twee nieuwe kunstgrasvelden

Afgelopen januari tekenden ASC (voetbal en cricket), Stichting Beheer Sportpark Overveer en CSC Sport een overeenkomst voor de aanleg van twee kunstgrasvelden op Sportpark Overveer.

In december boog de kortgedingrechter zich over bezwaren van dorpsgenoten tegen de aanleg van deze kunstgrasvelden, maar de vergunning werd (voorlopig) niet vernietigd. De rechter zou in de toekomst - bij hernieuwde bezwaren - alsnog kunnen beslissen dat de vergunning voor de velden ten onrechte is afgegeven. ASC besloot, na uitgebreid juridisch advies ingewonnen te hebben, het risico te nemen en de kunstgrasvelden aan te leggen.

De aanleg is inmiddels afgerond, en op zaterdag 3 april zijn de velden enthousiast in gebruik genomen door de jongste jeugd. “De club kan de komende jaren op het eigen Sportpark Overveer veel meer voetballen en cricketen op groenere velden. De tijd van afgelastingen en afgetrapte velden is voorbij. Trainingen en wedstrijden kunnen nu in (bijna) alle weersomstandigheden doorgaan en de cricket- en voetbalseizoenen sluiten beter op elkaar aan”, vertelt Mark Melzer, voorzitter van ASC, blij.

“In de geest van het sportakkoord ‘Oegstgeest beweegt’ bieden de nieuwe kunstgrasvelden de 128 jaar oude Ajax Sportman Combinatie een nieuw fundament voor een vitale, zelfstandige en sportieve toekomst.”

De afgelopen jaren is het ledental van ASC gegroeid naar ruim 1100 en werd er meer getraind per team. Dit bracht nieuw leven, zoals meisjes en studenten, in de vereniging maar zorgde ook voor overbelasting van sportvelden, met veel afgelastingen en hoge onderhoudskosten tot gevolg. Bij de aanleg van het kunstgras is gekozen voor de meest duurzame vorm met opvulling met kurk en zand in plaats van de beruchte rubberkorrels. Bijkomend voordeel is dat het veld niet zo warm wordt als de zon er op schijnt.

“Met deze kunstgrasvelden blijft ASC op de lange termijn sociaal, sportief en financieel een bloeiende vereniging. Zo kan de club ook een steentje bijdragen aan vitaal en gezond Oegstgeest”, aldus Melzer.

Hein Greven, bestuurslid bij Stichting Beheer Sportpark Overveer, noemt de aanleg van de kunstgrasvelden positief nieuws voor de leden van ASC, sportliefhebbend Oegstgeest en de natuur. “Door de aanleg van twee kunstgrasvelden tegelijk te laten plaatsvinden met verduurzaming slaan we drie vliegen in één klap: een mooier park voor de omgeving, meer beweging voor de leden en meer natuur en groen.” Hij noemt de plaatsing van 196 zonnepanelen en het versterken van de natuurwaarde en de biodiversiteit door het planten van bomen, bloemrijk grasland en hagen.

De afgelopen weken is er door CSC Sports hard gewerkt aan de velden. Het is gelukt om de aanleg ondanks extreme weersomstandigheden (sneeuw, ijs, zon en wind) op tijd aan te leggen.

In het paasweekend zijn de nieuwe velden vrolijk in gebruik genomen. Vanwege corona was er geen groot openingsmoment, maar ASC heeft dit voor de club zo belangrijke moment natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.
Op zaterdag 3 april zijn was er een feestelijk programma voor de jeugd op het nieuwe kunstgras. Onderdeel van het programma waren de jeugdclubkampioenschappen shoot out (tot en met 13 jaar). De winnaars van elke jaarlijn mogen deelnemen aan het NK shoot out in juni. Op tweede paasdag konden ook de senioren (onder 27 natuurlijk) een wedstrijdje spelen op de nieuwe velden.

Meer berichten