Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Burgemeester Emile Jaensch, dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt en Lucien Geelhoed (Leiden2022).</p>

Burgemeester Emile Jaensch, dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt en Lucien Geelhoed (Leiden2022).

(Foto: )

Oegstgeest in programma Leiden European City of Science

In 2022 is Leiden een jaar lang Europese stad van de wetenschap. Dit betekent een programma van 365 dagen lang voor iedereen met een nieuwsgierige geest, waarin Leiden aan Europa laat zien dat zij een echte kennisstad is.

Samen met tal van nationale en internationale partners wordt het jaar georganiseerd om wetenschap en samenleving te verbinden. Iedereen kan meedoen, van vooraanstaande wetenschappers tot nieuwsgierige kinderen. Maar ook kunstenaars, bedrijven, studenten, buurthuizen en musea.
Het overkoepelende thema is: ‘Who Knows’. Leiden2022 wil iedereen met een nieuwsgierige geest, 365 dagen per jaar, in staat stellen om vragen te stellen en antwoorden te zoeken. Zo ook in de Leidse regio. Met ‘Kennis door de Wijken’ gaat men in 101 buurten ‘Halen + brengen = delen’.

Het programma kent 365 dagonderwerpen, zoals vleermuizen, de hik, diabetes of artificial intelligence, alles kan voorbijkomen. Leiden 2022 laat op deze manier ook zien wat de toegevoegde waarde van de kennisstad en haar directe regio is voor de bewoners en gebruikers, van jong tot oud en zonder uitzonderingen. Voor Oegstgeest is dit een unieke kans om haar betrokkenheid bij de kennisstad te etaleren.
Elke dag wordt er naar een van de 101 buurten een ‘leitmotiv’ voor nieuwsgierigheid gebracht: een aansprekend laagdrempelig onderwerp. Het oproepen tot vragen bij de bijzondere dag-bijeenkomsten op een toepasselijke locatie is een essentieel onderdeel van het betrekken van de regio. Experts delen tijdens de bijeenkomsten op een interactieve manier hun kennis en kunde over het betreffende onderwerp.

Oegstgeest

Tijdens een brainstorm-bijeenkomst met Lucien Geelgoed (Leiden2022) hebben burgemeester Emile Jaensch en dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt gesproken over de mogelijkheden voor de twaalf wijken/buurten van Oegstgeest. Er zullen in ieder geval twaalf dag-bijeenkomsten worden georganiseerd. Natuurlijk zullen Boerhaave en het Bio Science Park aan de orde komen maar ook andere verrassende Oegstgeester elementen.
Voor verdere informatie: zie www.leiden2022.nl. Op www.terugnaaroegstgeest.nl zal recente informatie te vinden zijn over de activiteiten die in Oegstgeest plaatsvinden.

Meer berichten