Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Ondanks verweer van bewoners is het pad er toch gekomen. Zij maakten zich zorgen rust, privacy en natuur te verliezen. Het pad wordt door een hek met houten palen en gaas afgescheiden van groenstrook en kwekerij. |&nbsp;</p>

Ondanks verweer van bewoners is het pad er toch gekomen. Zij maakten zich zorgen rust, privacy en natuur te verliezen. Het pad wordt door een hek met houten palen en gaas afgescheiden van groenstrook en kwekerij. | 

(Foto: Cor de Jongh)

Wandelpad langs kanaal open en begaanbaar

Het wandelpad langs een deel van het Oegstgeesterkanaal is sinds vorige week, officieus, open. Later volgt de officiële opening.

Er wordt nog gewerkt aan het toegangshek van het pad aan de kant van de kwekerij nabij het Boerhaaveplein, maar wandelaars zijn nu al welkom. Het natuurpad loopt door tot de splitsing Haarlemmertrekvaart en het Oegstgeester Kanaal. Vandaaruit kan men verder wandelen langs het water richting de Klinkenbergerplas.
De andere kant op is langs het Kanaal richting het Groene Kerkje en vandaaruit weer verder langs het Kanaal richting Rijnsburg en Katwijk. Het pad is al heel lang een wens van het gemeentebestuur. Al in 2012 werd dit besloten maar vervolgens wegbezuinigd en in 2019 weer op de agenda gezet. Ook omdat het pad met subsidie kon worden aangelegd.

(Cor de Jongh)

Meer berichten