Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Impressie van project Patio.</p>

Impressie van project Patio.

(Foto: FSD)

Informatieavond bouwproject op La France-locatie

Op woensdag 31 maart vindt de digitale bewonersavond plaats over de bouwplannen op de La France-locatie achter de St. Willibrordkerk. Het project heeft van ontwikkelaar FSD de naam ‘Patio’ gekregen.

In een verspreide in informatiebrochure en op het internet beschrijft FSD het project met een ‘mix aan woningtypen’ en ‘bijzondere buitenruimten’.

Het concept bij patio is gestoeld op een samenwerking tussen jonge starters en ouderen die hun gezinswoning willen verlaten. “Zo komen gezinswoningen vrij voor jonge gezinnen en krijgen de ouderen een gelijkvloerse levensloopbestendige woning op maat. Dit bevordert de doorstroming in Oegstgeest”, laat Fransje Sprunken van FSD weten. “In Patio leven jong en oud samen in een gemeenschap. Samen willen we onderzoeken welke voorzieningen en service-level hier wenselijk is. Denk aan een gezamenlijk dakpark, een gedeelde bibliotheek, gedeelde mobiliteit en zorgfaciliteiten. Ook wordt er gesproken over vergroening van de omliggende buitenruimte.

Een deel van het project heeft nu nog de bestemming ‘horeca’. Door zal in de komende maanden door de gemeenteraad een besluit over moeten worden genomen.

Volgens de brochure komen er in Patio sociale huurwoningen, vrije sector appartementen en mede-opdracht­geverschaps­woningen.

De architectuurstijl wordt nader uitgewerkt. Een deel van dit plan worden vormgegeven met de toekomstige bewoners. Dit zijn de woningen gelegen rondom het binnenhof met unieke privé patio’s.

FSD wil komende september het definitieve ontwerp gereed hebben en dan ook de aanvraag voor de omgevingsvergunning doen. Het bestemmingsplan zal in oktober ter inzage worden gelegd. Het FSD-schema geeft aan dat men graag in september volgend jaar wil beginnen met bouwen, zodat in de zomer van 2023 er gewoond kan worden.

https://patio.red/

Meer berichten