Drukte in De Dansschool. |
Drukte in De Dansschool. | Foto: Willemien Timmers

Oegstgeest stemt

Politiek

De stemlokalen zijn nog tot 21.00 uur geopend. De hele dag waren er in het dorp wandelaars te zien met een stempas in de hand. Het lijkt er wederom op dat Oegstgeest een hoog opkomstpercentage achter zijn naam kan schrijven.

Om 18.00 uur is de opkomst 72 procent, en juist in de uren na het avondeten is het nog druk op de stembureaus. Vanwege de coronamaatregelen zijn er op diverse plekken rijen te zien.

In stembureau 10 zit om 18.00 uur de stemming er goed in. Voorzitter Gerlof Kruidhof laat weten dat er in zijn stemlokaal, in ‘De Dansschool anno2020’ aan de Oude Rijnsburgerweg, al 870 mensen gestemd hebben. “Dat is meer dan op zich logisch zou zijn. Maar we hoorden dat in het meest dichtbijgelegen stembureau, die in de Kratong in Buiitenlust, het juist erg rustig was. Toen onze stemformulieren op waren, hebben we daar extra kunnen halen.”

Zijn team, dat uit louter mannen bestaat, heeft dienst van twee uur ’s middags totdat het stemlokaal sluit om negen uur. “Daarna gaan we met zijn allen tellen. Dat zijn twee volle stembussen en een derde die half gevuld zal zijn.” Een hele klus dus.

Het team wordt door de gemeente van een natje en een droogje voorzien. Luxe broodjes van DZB staan klaar om verorberd te worden. “Lekker”, roepen de mannen, alhoewel ze stiekem ook naar een warme snack verlangen, zoals vroeger de gewoonte was.

Veel onregelmatigheden waren er niet in hun stembureau in Nieuw-Rhijngeest. “We hadden wel iemand die met een Rijnsburgse stempas hier wilde stemmen. Dat ging helaas niet.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant