Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Jasmijn Wolfs winnaar voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Bibliotheek Bollenstreek en Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar organiseerden op donderdag 18 februari de voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd, dit jaar volledig digitaal.

Negen deelnemers van basisscholen uit Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar streden om een plekje in de volgende ronde. Sommige vanuit hun klaslokaal aangemoedigd door klasgenoten, anderen zaten thuis met vriendinnen en ouders. Het was een bijzondere editie.

De jury bestond uit: Miriam Buurmans, schrijfster (Zwarte sneeuw) en medewerker van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, Jan Halin, oud basisschool directeur en voorzitter vereniging Osger en Kevin Hassing, (stem)acteur en schrijver (Mus en Kapitein Kwaadbaard en de 5 slangen)

Na een spannende wedstrijd werd Jasmijn Wolfs van de Hofdijckschool uit Oegstgeest de winnaar. Zij las voor uit het boek Juffrouw Pots van Tosca Menten.

“Wij wensen Jasmijn veel succes bij de volgende ronde, die vanwege de aanhoudende strenge coronamaatregelen ook digitaal gehouden wordt. De landelijke finale vindt dit jaar op 26 mei plaats”, aldus een woordvoerder van de bibliotheek.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken om het leesplezier in groep 7 en 8 te stimuleren.

Meer berichten