De Clusiushof in Poelgeest.
De Clusiushof in Poelgeest. Foto: Willemien Timmers

Toch kans op supermarkt in Poelgeest

Algemeen

Twee ondernemers hebben zich gemeld voor het realiseren van een buurtsuper in de wijk Poelgeest, zo meldt wijkbewoner Arjan Leest op Facebook.

De actieve Poelgeestenaar, die vorig jaar veel energie heeft gestoken in de door hem geïnitieerde actie ‘Koop een stukje HEMA’ laat weten dat er schot in de zaak zit. “Haast is geboden want meer huurders hebben zich gemeld voor het pand tegenover de voormalige Superrr.”

Vorig jaar juli vertrok de Superrr uit de Clusiushof, omdat die supermarktketen in Nederland op hield met bestaan. Dit tot groot verdriet van de meeste bewoners van de wijk Poelgeest. De supermarkt had immers naast een praktische, ook een grote sociale functie.

Er was bij veel Poelgeestenaren frustratie dat passende opvolging niet werd gevonden, en de ruimte leeg kwam te staan.

De naastgelegen sportschool Jenergy, ook de eigenaar van het pand, wil het voormalige Superrr-pand graag bij de eigen ruimte betrekken. Als dit lukt, komt er ruimte aan de overkant vrij, die gekocht of gehuurd kan worden door andere ondernemers, eventueel dus met het doel er toch weer een kleine buurtsuper te vestigen. Dit zou een verrijking zijn voor de wijk.

Investeren

Oegstgeestenaren worden op www.buurtsuperpoelgeest.nl aangemoedigd de online enquête in te vullen over het eventueel willen investeren in een buurtsupermarkt in Poelgeest. “Mogelijk zijn Poelgeestenaren bereid geld te lenen aan de supermarktondernemers tegen een lager tarief dan de banken nu doen. Dan ontvang je als investeerder meer rente dan je op je spaargeld ontvangt”, aldus Leest.

Wijkgericht

“Het zou ons top lijken om de buurtbewoners te betrekken bij de onderneming zodat de supermarkt gericht is op de wijk en de behoeftes kent”, aldus de ondernemers die vanwege hun huidige arbeidscontract nog niet met naam en toenaam in de krant willen. “Ons plan is om een groene Nederlandse supermarkt te openen in Poelgeest. Onze focus zal vooral liggen op verse producten, bakkerij en daarnaast ook kant-en-klare maaltijden. Natuurlijk zullen we ook die producten in ons assortiment hebben die te verwachten zijn in een Nederlandse buurtsupermarkt.”

De twee ondernemers hopen binnen een aantal weken duidelijkheid te krijgen of hun plannen doorgang kunnen vinden. Zou alles voorspoedig verlopen, dan willen ze eind mei de deuren openen in de Clusiushof.

www.buurtsuperpoelgeest.nl

(Willemien Timmers)

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant