Beelden eerste ‘lockdown’ bij Erfgoed Leiden
Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Een van de opgeslagen foto&rsquo;s bij Erfgoed Leiden: Gezicht op de lege parkeerplaats de Noordduinen in Katwijk tijdens de afsluiting in april 2020. | Foto: Jan Lagas</p>

Een van de opgeslagen foto’s bij Erfgoed Leiden: Gezicht op de lege parkeerplaats de Noordduinen in Katwijk tijdens de afsluiting in april 2020. | Foto: Jan Lagas

(Foto: Jan Lagas)

Beelden eerste ‘lockdown’ bij Erfgoed Leiden

Inwoners van Leiden en de regio stuurden bijzondere en soms emotionele foto’s over hun leven tijdens de coronapandemie op via erfgoedleiden.nl/corona. Behalve de 200 foto’s zijn filmopnames van de eerste lockdown online te zien. Daarnaast zijn lokale websites met nieuwsberichten over de pandemie voor de eeuwigheid opgeslagen. 

Hiermee legt Erfgoed Leiden dit tijdperk vast voor volgende generaties en onderzoekers. De corona crisis is helaas niet voorbij dus aanleveren van beeldmateriaal kan nog steeds.

Voorbeelden
Kunstwerken, contact achter glas, emotioneel afscheid nemen via zoom. Voor iedereen in korte tijd helaas een bekend verschijnsel geworden. Voor latere generaties hopelijk onbekend en vreemd. Op de website van Erfgoed Leiden is het aangeleverde materiaal te zien.

De coronapandemie is nog niet voorbij. Ziet u zaken die bewaard moeten blijven voor volgende generaties? Beschrijf wat er te zien is op uw foto, film of ander materiaal, waar en wanneer genomen of gemaakt, als u weet wie op de foto’s staat is dat heel zinvol.

Kortom, hoe meer informatie u aanlevert hoe interessanter het is voor de onderzoekers in de toekomst.

Heeft u vragen? Mail naar corona@erfgoedleiden.nl of stuur uw informatie op via www.erfgoedleiden.nl/corona

Meer berichten