Hoe leuk de training op de velden van ASC ook was, toch hopen de jeugdleden snel weer in het water te liggen. | Foto Daniëlle Dekker
Hoe leuk de training op de velden van ASC ook was, toch hopen de jeugdleden snel weer in het water te liggen. | Foto Daniëlle Dekker

Van sporten in het water naar sporten op het droge

Sport

Op zondag 31 januari hebben de jonge VIVAX-leden een frisse veldtraining gehad op het ASC-terrein op Sportpark Overveer. Het was koud maar het zonnetje maakte veel goed.

Zwembad Poelmeer, waar VIVAX normaal vier keer per week de waterpolotrainingen kan geven, is al weken dicht. Ondanks alle strikte maatregelen, maakt VIVAX er het beste van voor zijn leden.

Een grote groep sportende kinderen weet zelf voldoende sport- en beweegactie te organiseren in hun dagelijkse routine. Maar er is ook een groep die écht een sportclub nodig heeft om in beweging te komen, waar ze op de hen bekende manier training krijgen van hun trainer, in een team kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen. Bij die groep verdwijnt de motivatie om te sporten als de lockdown nog langer gaat duren. “Dit willen wij van VIVAX voorkomen, en wij zijn dan ook niet bij de pakken neer gaan zitten, maar in actie gekomen voor onze sportieve leden”, aldus een woordvoerder.

De trainers Chris Jordaans en Stephan Tromm zijn naar de sportburen van ASC gegaan en hebben hen gevraagd om op hun veld te mogen trainen. “Ondanks dat zij bezig zijn met het verbeteren van hun velden, geven zij ons wel de mogelijkheid om te sporten. Hier zijn wij van VIVAX hun heel erg dankbaar voor, zo kunnen onze leden toch lekker sporten met elkaar en de sociale contacten onderhouden.”

Het was te merken aan de kinderen dat ze het heerlijk vonden om lekker in beweging te zijn en om elkaar weer te spreken. Tijdens het warmlopen werd er dan ook veel met elkaar gekletst en gelachen. “Nadat er genoeg warm was gelopen en er de nodige spelletjes werden gespeeld, gingen we als laatste onderdeel trefbal spelen. Twee teams tegen elkaar en verschillend van leeftijd. Dat maakte bij deze groep niks uit, de grotere jongens hielpen de kleinere kinderen, zodat zij ook weer terug het spel in konden.”

Deze sportieve groep kijkt nu al uit naar volgende week als er weer een veldtraining wordt gegeven. Hoe leuk dit ook is, toch hopen Vivax leden snel weer in het water te liggen.

(Daniëlle Dekker)

Uit de krant

Uit de krant