Fiks maakt gebaar naar zorgmedewerkers Van Wijckerslooth
Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Fiks-voorzitter Nico van Welzen en Reinetta de Mooij, kok bij Brownies&downieS overhandigden dozen vol grote brownies bij Van Wijckerslooth om de zorgmedewerkers te verrassen.</p>

Fiks-voorzitter Nico van Welzen en Reinetta de Mooij, kok bij Brownies&downieS overhandigden dozen vol grote brownies bij Van Wijckerslooth om de zorgmedewerkers te verrassen.

(Foto: Wim de Winter)

Fiks maakt gebaar naar zorgmedewerkers Van Wijckerslooth

Korfbalvereniging CKV Fiks heeft op donderdagmiddag 21 januari de zorgmedewerkers van woonzorgcentrum Van Wijckerslooth een hart onder de riem gestoken met een traktatie. Om 16.30 uur arriveerden namens de vereniging voorzitter Nico van Welzen en Reinetta de Mooij, kok bij Brownies&downieS, met dozen vol grote brownies bij Van Wijckerslooth om de zorgmedewerkers te verrassen.

Fiks was aanvankelijk van plan om vanwege het door corona verloren seizoen de leden enige contributiecompensatie te bieden. Er werden echter andere wegen gekozen. Een van deze wegen was het besluit om iets maatschappelijks te doen. Het is bekend dat medisch en zorgpersoneel zware tijden doormaken tijdens de coronapandemie. Het sportcomplex van Fiks ligt dichtbij Van Wijckerslooth en vandaar de keus om alle 250 medewerkers van dit verpleeghuis in het zonnetje te zetten en hen met een heerlijke grote brownie, bereid door Brownies&downieS, een hart onder de riem te steken.

Hartverwarmend gebaar van Fiks
Jaco Groen, teamleider Gastvrijheid van Van Wijckerslooth: “Wat een hartverwarmend gebaar van Fiks. Het benadrukt dat er aan ons gedacht wordt in deze zware tijd voor de zorg. Uniek dat een sportvereniging zo’n initiatief neemt. Fantastisch dat deze traktatie komt uit contributiegelden, waaruit ik concludeer dat de gehele vereniging erachter staat. Dit getuigt van saamhorigheid en een stukje liefde willen geven aan verzorgend personeel dat het nu zo bovenmatig druk heeft. Groot compliment aan Fiks voor dit prachtige initiatief”, verwoordt een dankbare Jaco. De woorden van waardering van Fiks voor de zorgmedewerkers stonden op elke brownie weergegeven: ‘Bedankt, CKV Fiks’.

Brownies&downieS leverancier
“Wat ik daarnaast mooi vind aan de actie is dat Fiks het sociale gezicht ook laat zien door de bestelling te gunnen aan Brownies&downieS. Dit bedrijf heeft mensen in dienst die een achterstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen de kans werkervaring op te doen en dus een vak te leren. Evenals andere horeca heeft ook dit bedrijf het moeilijk in deze tijd en zich daarom moet inzetten om werk binnen te krijgen”, vervolgt Jaco. “De medewerkers hebben hard gewerkt aan de voorbereidingen, zoals het vouwen van de dozen en opplakken van stickers”, geeft Reinetta aan.

In het restaurant van Van Wijckerslooth vond op coronaverantwoorde wijze de overhandiging van de 250 brownies plaats. Enkele zorgmedewerkers ontvingen als eerste de lekkernij.

(Wim van Tuijl)

Meer berichten