Buren helpen buren
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Buren helpen buren

“Iets doen voor elkaar in deze tijden. Uit het niets zonder belangen. Dat doen onze buren”, schrijft lezer Kim Hunting.

“Frank en Jonneke Weber hebben alle draakjes uit de Vergulde Draak uitgenodigd voor een gezellige middag in hun woonkamer, lekker buiten spelen en wandelen met de hond. Omdat zij de ouders uit onze straat met jonge kinderen willen ontlasten tijdens de lockdown. Hoe fijn is dat. Zelf zijn ze uit de basisschoolkinderen, maar ze laten de boel wel op stelten laten zetten door onze draken.... en ze mogen zolang de lockdown duurt elke woensdag komen. Hoera! Dat zijn toch weer wat extra mailtjes die weggewerkt kunnen worden. 

Ontzettend bedankt Frank en Jonneke. Voor mij als moeder van vier kinderen waarvan de oudste op de middelbare, en de jongste kleuter is ... even een verademing. Zelf directeur van een basisschool en mijn man zit ook nog eens in een vitaal beroep, maar toch proberen we de opvang zelf te regelen zodat we de school kunnen ontlasten qua noodopvang. .. Het is zwaar en pittig en het lijkt wel pittiger dan de eerste keer. En dan zijn onze buren van die lichtpuntjes die je weer energie geven. Als we allemaal een beetje op elkaar letten, en allemaal elkaar een beetje ontzorgen, dan komen we echt een heel eind.

Komende woensdag gaat dochter Saar weer naar de drakenopvang in de Vergulde Draak. Niet alleen omdat wij dan even kunnen werken, maar ook omdat ook zij deze nieuwe speelplek en het spelen met andere kinderen fantastisch vindt.”

Meer berichten