Wedstrijd en meedenken: ‘Fotografeer op uw wandeling de mooie en lelijke plekken in Oegstgeest’
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

Wedstrijd en meedenken: ‘Fotografeer op uw wandeling de mooie en lelijke plekken in Oegstgeest’

De gemeente Oegstgeest begint deze maand met de inspraakrondes over de omgevingsvisie. Deze visie heeft betrekking op alle terreinen van onze leefomgeving en gaat in op de samenhang tussen ruimte, water, milieu, natuur, landschap, verkeer en vervoer, infrastructuur en cultureel erfgoed. De Historische Vereniging Oegstgeest, voorheen de Vereniging Oud Oegstgeest, grijpt deze ‘meedenkrondes’ aan om Oegstgeestenaren te vragen de volgens hun mooiste en lelijkste dorpsplekken te fotograferen en op te sturen.

Voorzitter Rob Sturm is enthousiast. “In deze coronatijd wandelen we met zijn allen heel wat af. Dan is het leuk om om je heen te kijken en met je mobiele telefoon of camera foto’s te maken van wat je mooi en lelijk in ons dorp vindt. Je ziet dingen waar je wellicht in het verleden in de haast niet op lette. Zo kunnen we samen aan de gemeente aangeven waar we in het dorp trots op zijn, en welke plekken we liever opgeknapt zien.”

Sturm benadrukt dat er veel mooie plekken en gebouwen in het dorp te vinden zijn, maar dat het al dan niet genieten hiervan afhangt van de directe omgeving. “In een prettige, open en groen ruimte bijvoorbeeld komt cultureel erfgoed veel beter tot zijn recht.”

Nadrukkelijk wil de voorzitter aan de Oegstgeestenaren vragen mooie én lelijke foto’s in te sturen. “We willen voorkomen dat er alleen maar ongefundeerde kritiek komt, of alleen maar standaard mooie plekken worden genoemd. Het is belangrijk dat we in deze fase van de omgevingsvisie samen nadenken en onderbouwen wat we willen verfraaien en wat er behouden moet worden.”

De actie van de historische vereniging wordt ingestoken als ‘fotowedstrijd’ maar is tegelijkertijd bedoeld als ‘enquête’, om zo informatie over mooie, lelijke en kansrijke plekken in Oegstgeest te verzamelen.

Natuurlijk worden de foto’s ook beoordeeld door een vakjury, en zijn er mooie prijzen te winnen.

Foto’s kunnen, voorzien van motivatie, uiterlijk 22 januari worden ingestuurd naar fotowedstrijd@historischeverenigingoegstgeest.nl.

De uitslag zal in februari bekend worden gemaakt, en de foto’s worden gepubliceerd in de Oegstgeester Courant. Daarnaast zal de Historische Vereniging Oegstgeest een overzicht van de inzendingen/voorkeuren aanbieden aan het college van burgemeester en wethouders. “Zo kan een ieders mening op een ludieke en positieve manier ook een factor worden bij het vaststellen van de nieuwe omgevingsvisie van Oegstgeest”, besluit Sturm.

Kijk voor meer informatie op historischeverenigingoegstgeest.nl.

Meer berichten