Logo oegstgeestercourant.nl
<p>In Poelgeest sleepten Hugo, Max en Ilena samen heel veel kerstbomen bij elkaar: ook hele grote.</p>

In Poelgeest sleepten Hugo, Max en Ilena samen heel veel kerstbomen bij elkaar: ook hele grote.

(Foto: Willemien Timmers)

Oegstgeester kinderen druk in de weer met kerstboom-challenge

Voor alle kinderen die helemaal klaar zijn met met binnen zitten, is er ook dit jaar weer de kerstboom-challenge, die door de gemeente Oegstgeest georganiseerd wordt. Deelnemers kunnen een cadeaubon van Intertoys winnen.

Om alle Oegstgeester kinderen te helpen, heeft de gemeente aan iedereen verzocht de kale kerstboom na de feestdagen aan de straat te zetten. Alle kinderen kunnen op deze manier zo veel mogelijk bomen verzamelen.

“Voor elke boom die jij inlevert, krijg je van ons een lootje. Hoe meer lootjes je hebt, hoe meer kans je dus maakt op die cadeaubon. Wij verloten in totaal maar liefst 23 cadeaubonnen van €10, €25 en €50,” laat de gemeente weten.

Slepen

In alle wijken is inmiddels druk verzameld. Dat gaf hier en daar de nodige spanning omdat er soms iets te fanatiek naar afgedankte kerstbomen werd gezocht. “Mijn kind is met een vriendinnetje twee dagen bezig is geweest om kerstbomen te verzamelen en nu zijn ze door iemand anders onze tuin weggehaald”, liet de moeder van een verdrietige jonge kerstboomverzamelaar weten op Facebook.


In Poelgeest sleepten Hugo, Max en Ilena samen heel veel kerstbomen bij elkaar die ze morgen gaan inleveren. Onder de bomen ook zeer grote exemplaren die ze soms de halve wijk door moesten slepen.

Inleveren

De kerstbomen inleveren kan morgen, donderdag 7 januari, van 12.00 uur tot 15.00 uur. Inleveren kan op het parkeerterrein bij De Voscuyl, op de Hofbrouckerlaan ter hoogte van de hockeyvelden, op de Jan Wolkerslaan ter hoogte van de Joris de Witteschool, op de Lijtweg op de grote parkeerplaats, op de J.P. Thijsselaan bij de glasbakken, in de Floresstraat bij de glasbakken en in Park Landskroon ter hoogte van de dansschool.

De winnaars van de kerstboom-challenge worden online bekendgemaakt op 13 januari op www.oegstgeest.nl en op de Facebookpagina van de gemeente Oegstgeest.

NB: Uit veiligheidsoverwegingen hebben kinderen geen toegang tot de milieustraat. Voor kerstbomen die hier worden ingeleverd worden geen lootjes uitgegeven.

Meer berichten