Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Caroline van Tongeren

Grote brand in appartement aan de Maarten Harpertszoon Tromplaan

Een appartement op de bovenste verdieping van het appartementencomplex aan de M.H. Tromplaan is dinsdagavond 29 december waarschijnlijk volledig uitgebrand.

Even na 22.00 uur kwam er bij de alarmcentrale een melding binnen van de brand. De brandweer kwam snel ter plaatse, en na een klein kwartier werd de brand al opgeschaald naar ‘grote brand’. Drie tankautospuiten en twee hoogwerkers hielpen mee aan het bestrijden van de brand. Oegstgeest kreeg assistentie van omliggende korpsen. Ook werden er vijf ambulances naar de locatie gestuurd, en zo’n zeven politiewagens. Voor zover bekend is niemand naar het ziekenhuis vervoerd. Vijf mensen werden in de ambulance behandeld voor het inademen van rook. 

De brand ontstond in een appartement op de derde verdieping van de linkervleugel van het complex. Onduidelijk is nog waardoor de brand is ontstaan.

Brandweerlieden forceerden met een ram alle voordeuren in de linkervleugel die dicht waren om te controleren of het vuur niet was overgeslagen (via bijvoorbeeld het dak) en of er geen eventuele bewusteloze slachtoffers aanwezig waren. Alle gangen stonden vol rook.

Het lijkt erop dat het bewuste appartement volledig is uitgebrand. Omliggende woningen liepen waterschade op.

Evacuatie

Het grootste deel van de bewoners van de flat werd geëvacueerd met een lijnbus, die ter hoogte van apotheek Beker op hen wachtte. Deze bewoners werden naar sporthal De Cuyl vervoerd om het verdere verloop af te wachten. De bewoners van de bewuste vleugel mochten hun huis vlak na de brand nog niet in. De kans leek groot dat niemand van de bovenste etage (en onderliggende appartementen) ‘s nachts naar huis kon. Uiteindelijk kon men toch naar hun woning terugkeren, op één bewoner na. Deze heeft bij familie overnacht.

Burgemeester Emile Jaensch was al snel ter plaatse en vergezelde de tijdelijk geëvacueerde bewoners naar Sporthal De Cuyl, waar hij met ze in gesprek ging. Ook het Rode Kruis was daar aanwezig.

Meer berichten