Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Roelant Oltmans (midden) sprak de jonge sporters digitaal bemoedigend toe. | Foto</p>

Roelant Oltmans (midden) sprak de jonge sporters digitaal bemoedigend toe. | Foto

(Foto: Willemien Timmers)

Unieke digitale uitreiking Roelant Oltmans Fonds

Woensdag 16 december vond de jaarlijkse uitreiking van de bijdragen uit het Roelant Oltmans Fonds aan veelbelovende jonge sporters plaats.

Deze ‘corona’ uitreiking zal niet snel meer vergeten worden. Voor het eerst en hopelijk voor het laatst werd het een digitale uitreiking via Zoom!

De sporters zaten ieder thuis achter het scherm in plaatst van feestelijk allemaal met ouders en familie bij elkaar in een gezellige ruimte. Ook de sponsors keken via het scherm mee.

Roelant begon zijn toespraak met het even stilstaan bij het overlijden van Piet van Veen, bestuurslid van het eerste uur. “Piet was een zeer gewaardeerd bestuurslid door zijn enthousiasme en betrokkenheid met alles wat met het Oltmansfonds te maken heeft”, zei Roelant Oltmans.

Ook stelde Roeland het nieuwe bestuurslid Peter Blangé voor. Peter haalde in 1996 een gouden olympische medaille als volleyballer. Zijn naam werd al door Piet van Veen genoemd als opvolger voor hem. “Fijn dat Peter hierop volmondig ‘ja’ heeft gezegd”, liet Marijke Coulier, secretaris van het fonds, weten.

Er zijn afgelopen woensdag weer een aantal sporters blij gemaakt. Niet zoveel als anders. Ook voor de sporters was het in hun sport een lastig jaar. Evengoed heeft Roelant Oltmans hen, via het scherm, weer op zijn bekende enthousiaste wijze toegesproken.

De sporters die dit jaar aanmoedigingsprijzen krgen waren: Naomi Kunath (gymnastiek), Sammy Quino (tennis), Sophie Klautz (hockey), Delany en Belen van den Broek (hockey), Oscar Tiberius (golf), Ties de Regt (hockey), Marenthe Sybesma (tennis), Sascha Donders (hockey) en Pepijn Rosemeyer (hockey).

“We hopen dat corona snel achter de rug is en alle sporten weer in alle vrijheid beoefend kunnen worden door iedereen”, sprak Marijke. “Dan kan er ook weer een gezellige fysieke uitreiking komen met hopelijk heel veel aanmeldingen.”

Meer berichten