Afbeelding

Gezondheidsklachten? Stel contact met de huisarts niet uit

Algemeen

Wie gezondheidsklachten heeft, hoeft niet terughoudend te zijn in het contact met de huisarts of andere zorgverleners. Het is belangrijk om ook tijdens de coronacrisis geen risico’s te nemen met uw gezondheid en uw zorgvraag ‘gewoon’ te stellen. 

Huisartsenpraktijken in de regio signaleren dat minder mensen contact opnemen over gezondheidsklachten. Dat leidt ook tot minder bezoeken aan en verwijzingen naar het ziekenhuis. Het is belangrijk dat mensen met gezondheidsklachten contact blijven opnemen met de huisarts of zorgverleners zoals de fysiotherapeut, apotheker of diëtist. De zorgverlener kan dan samen met u inschatten hoe dringend uw vraag is en u waar nodig verder helpen of verwijzen. Het uitstellen van uw zorgvraag is onnodig, gezien de veilige wijze waarop de zorgverlening in onze regio plaatsvindt, zelfs in coronatijden. 

“Dus heeft u gezondheidsklachten? Neem contact op met uw huisarts of zorgverlener. Goede websites die daarmee kunnen helpen zijn www.thuisarts.nl of www.moetiknaardedokter.nl,” aldus de huisartsen in de regio.

Uit de krant

Uit de krant