De bel-buslijn in Poelgeest vervalt.
De bel-buslijn in Poelgeest vervalt. Foto: Google Maps

Arriva kiest voor flexibele dienstregeling - Bel-buslijn Poelgeest opgeheven

Algemeen

Op 3 januari start Arriva in Zuid-Holland Noord met een nieuwe dienstregeling. Op basis van kennis en kunde én in overleg met haar opdrachtgever, de provincie Zuid-Holland, is gekeken naar een dienstregeling die aansluit bij de reizigersbehoefte.

Er zijn minder reizigers in het openbaar vervoer en ook reispatronen zijn de afgelopen periode duidelijk gewijzigd. Zo werken meer mensen thuis, wordt onderwijs meer op afstand gegeven en zijn scholen hun lestijden meer gaan spreiden. Passend bij het verwachte reizigersaanbod, rijdt Arriva daarom vanaf januari in Zuid-Holland Noord minder ritten.

De organisatie heeft in de regio Zuid-Holland Noord op dit moment tussen de 50 en 60 procent minder reizigers ten opzichte van normaal. Om haar dienstregeling makkelijker mee te kunnen laten groeien als reizigers bijvoorbeeld weer vaker gaan reizen, heeft de organisatie een flexibele kalender. Dit biedt de mogelijkheid de dienstregeling meerdere keren per jaar te wijzigen.

Lijn Poelgeest vervalt

Arriva start in Zuid-Holland Noord op 3 januari met een versoberde dienstregeling die vooral op normaal drukke verbindingen in de spits sterk is aangepast. Voor de actuele reisinformatie raadt Arriva haar reizigers aan altijd de reis vooraf te plannen met een reisplanner, bijvoorbeeld met de reisplanner op www.arriva.nl.

Voor Oegstgeest is de opvallendste wijziging dat per 3 januari de (bel)lijn 210/510 tussen Poelgeest en Leiden Centraal vervalt omdat het gebruik ervan zeer beperkt is.

Uit de krant

Uit de krant